Alegerea pastei de dinți pentru copii

Articole

Deci, cum alegi? Acest ghid identifică câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când alegeți pasta de dinți pentru copilul dumneavoastră. Urmând acești pași, veți ajuta la prevenirea cariilor și a cariilor dentare, asigurându-vă că zâmbetul copilului dvs. rămâne puternic și luminos.

1. Cantitatea mare de fluor

Fluorul este esențial pentru sănătatea dentară. ADA recomandă utilizarea unei paste de dinți cu fluor pentru a preveni cariile dentare. Cu toate acestea, este important să monitorizați copiii care folosesc pastă de dinți cu fluor. Consumul prea mult de fluor poate provoca o stare de sănătate numită fluoroză.

Importanța aromei

Multor copii nu le plac aromele de mentă și consideră că sunt prea „picante”. Cumpărarea unui produs în arome gustoase, cum ar fi gumă și căpșuni, ajută la perierea mai plăcută pentru copii. Scopul final este de a determina copiii să se spele pe dinți de două ori pe zi minim. Aromele gustoase îi aduc pe copii să se spele pe dinți mai des și mai mult timp.

Gradul de abraziune

Tehnicile de periaj abraziv sunt populare deoarece ajută la albirea dinților. Deși abrazivele elimină petele și resturile acumulate pe dinți, ele elimină și smalțul. Funcția principală a smalțului este de a proteja dinții de carii acoperind fiecare dinte, protejează straturile interioare ale dinților de temperaturi extreme, placa bacteriană și acizi. Cu toate acestea, odată ce smalțul este distrus, acesta nu poate fi înlocuit.

Medicii stomatologi recomandă evitarea produselor dentare care conțin ingrediente precum:

  • Silicați
  • Oxizi de aluminiu
  • Carbonat de calciu
  • Carbonat de magneziu
  • Geluri de siliciu deshidratate

Nu utilizați prea multă pastă de dinți!

Ca adulți, avem tendința de a acoperi întreaga periuță de dinți cu pastă. Cu toate acestea, copiii nu au nevoie de multă pastă, deoarece au dinți mici. Medicii stomatologi afirmă că este suficientă o cantitate de mărimea unui bob de mazăre pentru a curăța corect dinții copiilor.folosiți periuța de dinți dreaptă!

Periuțele de dinți pentru copii trebuie să fie mici, cu peri moi, rotunzi, din nailon. Părul mediu și dur este abraziv și poate deteriora smalțul dinților. Părul moale oferă o curățare profundă a dinților și a gingiilor fără a deteriora gingiile sau smalțul. În plus, evitați să folosiți prea multă presiune, deoarece acest lucru poate cauza retragerea gingiilor.

Dinții copilului trebuie periați în secțiuni folosind o mișcare circulară. Exteriorul dinților, interiorul dinților, obrajii și gingiile ar trebui curățate obligatoriu în timp ce trebuie acordată o atenție deosebită periajului limbii.

Acest proces îndepărtează bacteriile și împrospătează respirația copilului. Nu uitați să înlocuiți periuțele de dinți la fiecare 3-4 luni! De asemenea, puteți începe să folosiți ața dentară imediat după creșterea primilor doi dinți. Acest lucru apare de obicei între vârsta de doi și șase ani.

Ața dentară folosită devreme, îi ajută pe copii să se obișnuiască pentru a o folosi zilnic. În cazul în care apare sângerarea, nu vă alarmați! Sângerarea este obișnuită atunci când începeți o rutină de folosirea aței dentare. Acest lucru ar trebui să scadă pe măsură ce gingiile devin mai sănătoase. Cu toate acestea, dacă sângerarea persistă, trebuie să consultați un medic stomatolog special pentru copii.

Pentru a evita cariile dentare, copiii ar trebui să se spele pe dinți de două ori pe zi timp de două minute. 

Peste 16 milioane de copii suferă de carii dentare în fiecare an. Începeți devreme, nu trebuie să așteptați ca dinții copilului să crească în totalitate pentru a practica obiceiuri dentare bune. Puteți începe să curățați dinții copilului imediat ce apar. La 12 luni, o periuță de dinți moale și apă pot fi folosite pentru curățarea dinților. Medicii stomatologi recomandă introducerea pastei de dinți la 18 luni. Igiena orală este importantă pentru menținerea gingiilor și a dinților sănătoși pe tot parcursul vieții copilului dumneavoastră. Începerea tehnicilor adecvate de periere la o vârstă fragedă contribuie la consolidarea importanței îngrijirii dentare la copii.

Bunele obiceiuri dentare sunt esențiale în prevenirea cariilor dentare ale sugarilor. Urmând acest articol, veți fi gata să alegeți cele mai bune produse dentare pentru copilul dumneavoastră.

Accesează site-ul atașat mai jos pentru a citi mai multe articole din domeniul Stomatologiei.

https://www.dentfactory.ro/

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns