Gheorghe Chiş (Ambulanţa): Vom obţine ca personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă să beneficieze de stimulentul de 2.500 de lei

Stiri

Tot personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă ar putea beneficia de sporul de risc de 2.500 de lei lunar, care se acordă personalului medical implicat în combaterea pandemiei Covid-19, după ce săptămâna viitoare va fi supus votului plenului Camerei Deputaţilor un amendament adus în acest sens Ordonanţei 64/2020.
Liderii Federaţiei Naţionale Sindicale “Ambulanţa” din România (FNSAR) au avut miercuri o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, pentru a solicita amendarea ordonanţei de guvern astfel încât sporul de risc de 2.500 de lei lunar să fie acordat nediscriminatoriu la tot personalul medical aflat în prima linie a luptei cu pandemia de coronavirus.

“Se vor face modificări la Ordonanţa 64/2020, care este pe procedură parlamentară, deci, săptămâna viitoare, marţi, va fi Comisia pentru muncă, pentru raport final, şi miercuri plenul Camerei Deputaţilor. Vom putea prevedea foarte clar un drept care ni se cuvenea specific pentru ambulanţă”, a declarat Gheorghe Chiş, preşedintele FNSAR, a anunţat după întrevederea cu Marcel Ciolacu.
El şi-a exprimat speranţa că tot personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă, care desfăşoară activitate în teren, va beneficia de acest stimulent, nu doar cei care fac dovada confirmării că au intrat în contact cu un pacient confirmat pozitiv.
“Vom reuşi să obţinem ca tot personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă, care desfăşoară activitate în teren, să beneficieze de acest stimulent, nu doar cei care fac dovada confirmării că au intrat în contact cu un pacient conformat pozitiv. E aberant. De două luni de zile încercăm să corectăm lucrul acesta. Astăzi a fost o decizie care va rezolva această problemă. Medici, asistenţi, ambulanţieri care lucrează în teren să beneficieze de acest sistem, pentru că toţi au prestat activitate într-un domeniu de risc (…) Noi am fost împinşi în faţă, chiar şi fără materiale de protecţie, fără izolete, pentru că erau folosite de alte compartimente, ceea ce a făcut să avem şi două decese din rândurile noastre – eroii noştri. În memoria lor am adus o floare în faţa Parlamentului României”, a adăugat acesta.

Federaţia Naţională Sindicală “Ambulanţa” din România a organizat, miercuri, în Parcul Izvor, o acţiune de comemorare a celor doi colegi decedaţi în timpul pandemiei, sub forma unui moment de depunere de flori, ocazie cu care liderul sindical Gheorghe Chiş a explicat nemulţumirile salariaţilor din serviciile de ambulanţă faţă de acţiunile guvernanţilor şi legiuitorilor.
Protestul anunţat iniţial a fost transformat în moment comemorativ, deoarece sindicaliştii au fost anunţaţi de Primăria Capitalei că prevederile legale în vigoare la această dată, respectiv în starea de alertă, nu permit desfăşurarea de acţiuni revendicative de tip protest public, a explicat Chiş. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns