Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență pentru implementarea unor activităţi necesare în vederea aprobării substanţelor active biocide și a autorizării produselor biocide

Stiri

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență pentru implementarea unor activităţi necesare în vederea aprobării substanţelor active biocide și a autorizării produselor biocide.

Actul normativ reglementează tarifele pentru derularea activităţilor de autorizare naţională a produselor biocide si evaluare a substanţelor active biocide, ca urmare a desemnării României de către Comisia Europeană ca Stat Membru raportor privind autorizarea națională în România a produselor biocide.

De asemenea, , se stabileste și cadrul legal pentru autorizarea instituțiilor responsabile de derularea activitaţilor, respectiv de a percepe tariful aferente celor 2 tipuri de proceduri de autorizare.

Ministerul Sănătății pune astfel prevede măsuri naţionale necesare aplicării Regulamentului (UE) nr. 528/2012 al Parlamentului European și al Consiliului din 22 mai 2012 privind punerea la dispoziție pe piață și utilizarea produselor biocide.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *