Vicepremierul Raluca Turcan: Deficitul la Fondul Naţional Unic de Sănătate este, la nouă luni, de 3 miliarde de lei

Stiri

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că deficitul la Fondul Naţional Unic de Sănătate este, la nouă luni, de trei miliarde de lei.
“Cea mai descurajantă veste este cea legată de finanţare şi nu vrem să speriem pe nimeni, dar deficitul la Fondul Naţional Unic de Sănătate este, la nouă luni, de trei miliarde de lei şi prima provocare a mandatului domnului Victor Costache va fi să asigure servicii de calitate în acest context financiar extrem de dificil. Apoi evident că problemele nerezolvate de ani de zile trebuie să primească rezolvări şi sunt convinsă că aceste rezolvări vor fi temeinice şi vor crea în timp un sistem predictiv şi de calitate”, a afirmat Raluca Turcan, care a participat la preluarea mandatului de ministru al Sănătăţii de către Victor Costache.

Potrivit vicepremierului, încrederea românilor în sistemul de sănătate este “la cele mai mici cote din ultimii 30 de ani”. “Cred că este foarte important pentru opinia publică ca, în cel mai scurt timp, să avem şi o evaluare cu privire la situaţia pe care a lăsat-o în urmă guvernul trecut. Sunt atâtea probleme cu care se confruntă sistemul de sănătate în România încât încrederea în sistemul public de sănătate a ajuns la cele mai mici cote din ultimii 30 de ani. Cred că oamenii trebuie să ştie exact ce s-a găsit la acest minister, ce proiecte ratate au fost, ce risipe au existat în acest domeniu care a beneficiat de o creştere a veniturilor alocate, dar, din nefericire, de o scădere a calităţii şi de foarte multe probleme care îl grevează”, a spus Raluca Turcan.
În opinia sa, va trebui îmbunătăţit managementul structurilor spitaliceşti, va trebui pus un accent mai mare pe prevenţie, iar medicina de familie să fie “debirocratizată”.
Şi ea a subliniat că o prioritate pentru acest domeniu rămân proiectele spitalelor regionale. “Să îmbunătăţim managementul structurilor spitaliceşti, să demarăm aşa cum aşteaptă o lume întreagă proiectele spitalelor regionale, să punem mai mare accent pe prevenţie şi să debirocratizăm medicina de familie astfel încât să primească o importanţă tot mai mare, să sprijinim dezvoltarea medicinei şcolare, condiţie obligatorie pentru creşterea calităţii şi în sistemul de educaţie şi în sistemul de sănătate”, a precizat vicepremierul. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook

Lasă un răspuns