Site icon eMedic.ro

Ministerul Sănătății prelungește până la finalul anului evaluarea managerilor de spitale publice

Medici de la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) din Baia Mare fac greva foamei in fata sediului Ministerului Sanatatii, cerand demiterea managerului unitatii medicale, Gheorghe Bota, in Bucuresti, luni, 13 iulie 2009. RAZVAN CHIRITA / MEDIAFAX FOTO

Managerii de spitale publice vor fi evaluați pentru activitatea din 2019 pâna la 31 decembrie 2020, cu 8 luni întârziere față de data prevăzută în legislația actuală, decizia fiind motivată de pandemia de coronavirus.

Măsura este cuprinsă într-un proiect de ordin elaborat de Ministerul Sănătății, care completează ordinul ministrului Sănătății nr. 112/2007 privind criteriile de performanță în baza cărora contractul de management poate fi prelungit sau poate înceta înainte de termen.

Este a doua amânare a evaluării managerilor de spitale publice, după cea decisă în iunie – când evaluarea a fost amânată până la 30 septembrie.

Ordinul nr. 112/2007 prevede, la alineatul (2), că evaluarea activității managerului spitalului public pentru anul calendaristic precedent se face până la data de 30 aprilie a anului următor. Sunt evaluați managerii care au contractul de management în perioada de valabilitate și au condus spitalul public respectiv pe o perioadă de cel puțin 6 luni în anul evaluat.

“Prin excepție de la prevederile alin. (2), evaluarea activității managerului spitalului public pentru anul calendaristic 2019 se realizează până la data de 31.12.2020”, se  arată în proiectul noului ordin.

Inițiatorii proiectului motivează necesitatea măsurii prin “restricțiile actuale instituite pe perioada stării de urgență și a stării de alertă, determinate de pandemia cu coronavirus”, și prin faptul că în spitale trebuie asigurată conducerea, “managerii spitalelor aflându-se în imposibilitatea de a fi prezenți in București”.

De asemenea, proiectul noului ordin prevede mdoficarea unui alineat al ordinului 112/2007, privind situația managerilor care primesc calificativul “nesatisfăcător” la evaluarea anuală.

În forma actuală, alineatul respectiv prevede că un contract de management “încetează înainte de termen pentru managerii spitalelor publice care au obținut calificativul Nesatisfăcător”.

În urma unei decizii din 2017 pronunțate de Curtea de Apel, Ministerul Sănătății propune modificarea alineatului după cum urmează:

“Contractul de management încetează înainte de termen pentru managerii spitalelor publice care au obţinut calificativul Nesatisfăcător, în situația evaluării activității acestora pe o perioadă de minimum un an“.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Exit mobile version