Site icon eMedic.ro

Ce ar trebui sa stii despre implanturile dentare

Sănătatea orală joacă un rol foarte important, iar în anumite situații implanturile dentare sunt esențiale pentru ca aceasta să se mențină la un nivel normal. De asemenea, pentru ca implanturile să fie cele potrivite nevoilor fiecărui pacient, este necesar un proces îndelungat, la finalul căruia rezultatele vor fi conform așteptărilor.

Înainte de inserarea propriu-zisă a implanturilor, fiecare pacient trebuie să cunoască anumite informații esențiale despre:

Tipuri de implanturi dentare

Există o gamă largă de implanturi dentare disponibile pe piață, însă utilizarea acestora depinde de medicul și de laboratorul cu care colaborează. Este important ca pacientul să aleagă un medic ce deține un laborator pentru a scurta întregul proces. Implantul dentar necesită de cele mai multe ori o serie de modificări, iar dacă medicul la care alege să își pună implanturile nu are un laborator, pacientul va face mult mai multe drumuri. Existența unui laborator propriu permite realizarea modificărilor în aceeași zi și la aceeași oră.

Printre tipurile de implanturi existente pe piață putem aminti:

Cum alegem implanturile dentare

Un implant dentar este ales în funcție de mai multe criterii, ce sunt luate în calcul atât de pacient cât și de medicul implantolog la care apelează pentru acestea:

Etape implantului dentar

Pentru a putea înțelege mai bine în ce constă întregul proces al implanturilor dentare, vom detalia fiecare etapă în parte.

1. Consultația

Este primul pas pe care pacientul îl face și în urma căruia medicul stabilește necesitatea unuia sau a mai multor implanturi dentare. Pacientului îi sunt recomandate un set de analize și recoltarea de sânge, ce poate fi necesară atunci când implanturile se realizează cu ajutorul tehnologiei cu membrană PRF.

2. Etapa de pregătire a gingiei și osului

Medicul specialist este cel care alege utilizarea uneia dintre procedurile moderne de care dispune:

3. Introducerea implanturilor

Implanturile au o rădăcină de titan care se introduce în țesutul osos, urmând ca pacientul să primească un tratament post-operator pentru diminuarea durerilor și accelerarea vindecării. Este un proces de durată, motiv pentru care următoarea etapă are loc după câteva zile.

4. Scoaterea firelor

Scoaterea firelor se poate face la 7 zile de la introducerea implantului, însă în anumite cazuri medicul poate stabili în urma unui control dacă pacientul mai trebuie să mai aștepte 1-2 sau chiar mai multe zile pentru acest pas, în funcție de evoluția vindecării.

5. Bontul temporar

După scoaterea firelor este nevoie de o perioadă de recuperare de 3-6 luni, după care i se atașează un bont temporar cu care trebuie să stea între 7 și 14 zile.

6. Aplicarea coroanei

Este ultimul pas, cel în care se finalizează implantul și în care pacientul vede rezultatul final.

Implanturile presupun un proces complex, iar acesta este principalul motiv pentru care se întinde pe durata câtorva luni, însă rezultatele finale și garanția de 10 până la 30 de ani a implanturilor sunt doar câteva dintre beneficiile acestora. 

Dacă ești în căutarea unui implant dentar în București, poți apela la Clinica Tineretului “Rana Art Dent”. În cadrul clinicii exista atat un laborator unde se pot realiza modificările implantului în timp real cat si doctori specializați în implantologie.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .

Exit mobile version