4 lucruri despre Coronavirus pe care trebuie să le știe bolnavii de cancer

Stiri

Societatea pentru Leucemie și Limfom monitorizează îndeaproape focarul de coronavirus (COVID-19), care a avut originea în China și se răspândește în alte țări de pe glob. Ca organizație pentru sănătate, una dintre cele mai înalte priorități ale noastre este bunăstarea pacienților pe care îi deservim – mai ales că mulți pacienți cu cancer de sânge sunt imunocompromiși.

Urmăm cu atenție ghidul centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC). Deși există o preocupare evidentă chiar acum, încurajăm toate persoanele să urmeze cei patru pași de mai jos pentru a va proteja pe voi și pe cei dragi împotriva gripei și a altor virusuri:

  1. O igienă bună. Aceste acțiuni preventive zilnice ajută la oprirea răspândirii germenilor. Spălați-vă frecvent pe mâini, țineți la îndemână servețele și sprayuri dezinfectante și curățați-vă casa și biroul. Și asigurați-vă că stranutati si tusiti corect. Încurajează-i pe apropiați să practice și ei o igienă bună pentru a-ți limita expunerea la germeni.
  2. Asigurați-vă că sunteți la zi cu vaccinurile. Discutați cu medicul dumneavoastră despre vaccinurile de care aveți nevoie și, de asemenea, întrebați-i dacă cei dragi ar trebui să primească vaccinuri pentru a vă ajuta să vă reduceți riscul de a vă îmbolnăvi. Imunizările sunt deosebit de importante, deoarece tratamentele împotriva cancerului slăbesc sistemul imunitar al organismului. Se recomandă tuturor persoanelor în vârstă de șase luni sau mai mari să primească vaccinul antigripal în fiecare an. Rețineți, pacienții cu cancer ar trebui să facă doar vaccinul injecatbil și nu spray-ul nazal, deoarece spray-ul conține un virus viu.
  3. Dacă dezvoltați simptome, discutați cu medicul dumneavoastră. Dacă dezvoltați simptome COVID-19, adresați-vă furnizorului dumneavoastră de asistență medicală despre simptomele și călătoria dvs. sau dacă ați intrat în contact cu un pacient infectat cu COVID-19. Conform OMS, simptomele pot apărea în doar două zile sau până la 14 zile după expunere. Printre simptome se numără febra, tusea și dificultăți în respirație.
  4. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți planuri de călătorie. Se recomandă călătorilor să evite călătoriile neesențiale către anumite destinații. Dacă aveți planuri de călătorie viitoare, discutați cu medicul dumneavoastră.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns