Acord de parteneriat între Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara și GE Healthcare pentru stabilirea unui Centru de Excelență

Stiri

GE Healthcare și Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara și au semnat un acord de parteneriat pentru stabilirea unui Centru de Excelență care va include proiectul de digitalizare implementat de GEH în cadrul Unității de Terapie Intensivă și Blocului Operator din cadrul SCJUPBT.

GE Healthcare a implementat sistemele clinice Centricity™ High Acuity Critical Care și Centricity™ High Acuity Anesthesia în Blocul Operator și în Unitatea de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara. Proiectul de digitalizare este funcțional și a conectat digital secția ATI cu Blocul Operator, respectiv cu sălile de operație din clădirea principală a Spitalului „Pius Brînzeu”, Secția de Ortopedie și „Casa Austria”. În prezent  este în desfășurare instruirea a peste 300 de persoane din secția de Terapie Intensivă, medici rezidenți și asistenți medicali, în vederea utilizării programelor. Instruirea echipelor medicale (medici, rezidenți și asistenți medicali) este un proces complex, ce necesită continuitate pentru consolidarea și perfecționarea utilizării sistemului digital.

Centricity™ High Acuity este un sistem clinic informatic integrat, o soluție de gestionare a secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă ușor de utilizat, care ajută echipele medicale să îmbunătățească nivelul de calitate al îngrijirii pacienților, să reducă riscul de erori medicale, să optimizeze timpul de lucru și să gestioneze mai bine costurile în cadrul unităților de Terapie Intensivă. „GE Healthcare oferă soluții care ajută clinicienii din toate departamentele spitalului, inclusiv cel de Anestezie și Terapie Intensivă”, a declarat Pål Arne Wøien, General Manager EMEA, Patient Care Solutions, GE Healthcare. „Suntem încântați să colaborăm cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara prin acest proiect. Soluțiile Centricity™ High Acuity Critical Care și Centricity™ High Acuity Anesthesia permit îmbunătățirea calității îngrijirii pacienților de la evaluarea preoperatorie, fluxul intra-operator și până la îngrijirea post-operatorie. Acestea permit standardizarea îngrijirii, documentarea completă a datelor și

capabilități avansate de analiză a datelor – toate esențiale pentru sprijinirea deciziilor informate care conduc la calitatea îngrijirii perioperatorii și a fluxurilor de lucru.”

În calitate de inovator de top în domeniul tehnologiei medicale al diagnosticării și al soluțiilor digitale, GE Healthcare permite medicilor să ia decizii rapide și mai informate prin dispozitive inteligente, analize de date, aplicații și servicii. Folosind capacitățile de digitalizare, clinicienii pot lucra la un nivel ridicat de eficiență, sistemele de asistență medicală pot funcționa la nivel optim, iar pacienții pot beneficia de cea mai bună și cea mai personalizată îngrijire posibilă”, a declarat George Kaffes, General Manager pentru Europa de Est, Patient Care Solutions, GE Healthcare.

Digitalizarea este o etapă superioară în evoluția unui spital. Sistemul digitalizat înseamnă, în primul rând, mai multă siguranță în îngrijirea pacienților, pentru că toate manevrele, prescripțiile, valorile date de aparate sunt înregistrate cu acuratețe continuu. Prescriptiile medicale sunt marcate ca sarcini în sistem și ele trebuie rezolvate, dacă nu, sistemul avertizează. Prin acest sistem digital avem acces direct la literatură de specialitate, la informații legate de  tratamentele pe care le prescriem astfel încât să evităm unele erori care pot apărea. La fiecare pat și în fiecare sală de operație este instalat un computer medical, care colectează și analizează datele de la aparatele din jurul pacientului”, a declarat Prof. Dr. Dorel Săndesc, Șeful Clinicii A.T.I. din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu”, Vice Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă.

Prin digitalizare se va reduce timpul dedicat documentării manuale a datelor pacientului, se va elimina opțiunea de suprapunere a informațiilor, se pot prescrie tratamente de la distanță, se vor utiliza optim resursele, se reduce riscul transmiterii infecțiilor nosocomiale, astfel consolidându-se securitatea actului medical. Medicul are acces, în orice minut, la datele pacientului, care sunt complet corelate pe mai multe canale și poate urmări cu exactitate evoluția acestuia, cu posibilitatea de a anticipa și de a decide în avans. Fișele medicale stocate virtual pot fi accesate în timp real, inclusiv date operabile din mediul științific. Parametrii funcțiilor vitale gestionați de aparatele de anestezie, ventilatoare mecanice, aparate de hemodializă/hemofiltrare etc. din sala de operație/salonul de terapie intensivă sunt preluați automat și afișați pe calculatorul medical, aflat la patul fiecărui pacient, împreună cu recomandările de îngrijire și tratament. Soluția integrată are numeroase caracteristici, care cresc siguranța și calitatea îngrijirii pacienților, precum și o bibliotecă inclusă de ghiduri și protocoale medicale ce pot fi consultate în orice moment.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .