Agenţia Naţională de Transplant organizează în perioada 11-13 nov 2019, la Bucureşti, cea de-a 9a Reuniune de coordonatorilor de transplant

Stiri

Una din direcţiile strategiei Ministerului Sănătăţii de stimulare şi dezvoltare a activităţii de transplant în România este creşterea numărului de donatori, prin implementarea Programului Naţional de Transplant în toate spitalele judeţene de urgenţă din ţară.
Primul pas în această direcţie este reprezentat de acreditarea unităţilor sanitare pentru activitatea de prelevare organe, ţesuturi şi/sau celule şi instruirea personalului medical în această activitate.

În acest sens, Agenţia Naţională de Transplant organizează în perioada 11-13 nov 2019, la Bucureşti, cea de-a 9a Reuniune de coordonatorilor de transplant şi a persoanelor responsabile cu identificarea donatorilor potenţiali aflaţi în moarte cerebrală (KDP). Lucrările se vor desfăşura în data de 12 nov. 2019 la Hotel Crowne Plaza Bucureşti, începând cu ora 09.00.

CONFERINTA DE PRESA: 12.30 -13.00
Actuala Reuniune va fi onorată de prezenţa domnului Prof.Dr. Francis Delmonico, unul din cei mai cunoscuţi experţi mondiali în transplant, directorul medical al Băncii de Organe din New England, fost preşedinte al Societăţii de Transplant, fost preşedinte al United Network of Organ Sharing şi un sprijin real al activităţii de transplant din România. Foarte bun cunoscător al situaţiei actuale a transplantului din România,
Prof. Delmonico a propus ca tema Reuniunii din acest an să fie creşterea numărului de donatori prin îmbunătăţirea identificării şi declarării acestora la nivelul centrelor acreditate.

De asemenea, lucrările de după amiază vor fi deschise de domnul Conf.Dr. Victor Costache, Ministrul Sănătăţii, începând cu ora 14.00.
Un rol important în activitatea de transplant este actul de donare și înțelegerea acestui gest profund altruist.
Așa cum am spus de nenumărate ori, contăm foarte mult și pe sprijinul mass mediei, care nu o dată s-a dovedit extrem de eficientă în acest demers prin campaniile de presă susținute. Toate aceste eforturi converg către
acordarea unei șanse la transplant a unui număr cât mai mare de pacienți, practic unei șanse la viață.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns