Disponibilitate vaccinul gripal VaxigripTetra

Stiri

Vaccinul gripal VaxigripTetra ® va fi disponibil în farmacii începând cu a doua jumătate a lunii septembrie
 VaxigripTetra ® poate fi indicat la recomandarea medicului pentru:
o imunizarea activă a adulților, inclusiv a gravidelor, a adolescenților și a
copiilor cu vârste începând de la 6 luni
o protecția pasivă a sugarilor de la naștere până la o vârstă mai mică de 6
luni, prin vaccinarea femeilor gravide.

Sanofi România, prin divizia sa de vaccinuri Sanofi Pasteur,anunță că vaccinul gripal VaxigripTetra® va fi disponibil în farmaciile din România începând cu a doua jumătate a lunii septembrie. Ca urmare a extinderii indicațiilor vaccinului în anii precedenți, VaxigripTetra® poate fi recomandat de medici pentru imunizarea adulților, inclusiv a gravidelor, a adolescenților și a copiilor cu vârste de la 6 luni, precum și pentru protecția
pasivă a sugarilor cu vârsta sub 6 luni, prin imunizarea femeilor gravide.
„Sanofi Pasteur este cel mai mare producător mondial de vaccinuri gripale. Ne străduim constant să dezvoltăm soluții noi de imunizare, dar și să le îmbunătățim pe cele deja existente, cum este și cazul VaxigripTetra®. Astfel, putem contribui la protejarea antigripală a populației din România prin furnizarea unui vaccin pentru toate grupele de vârstă”, a declarat dr. Mirela Puchiliță, Medical Head Sanofi Pasteur, România și Moldova.

“Vaccinarea rămâne cea mai bună modalitate de prevenire a gripei și a riscului de complicații generate de îmbolnăvire. Totodată, prevenirea spitalizărilor cauzate de gripă ar putea ajuta sistemul sanitar deja suprasolicitat din cauza pandemiei COVID-19”, a completat dr. Mirela Puchiliță.
În România, vaccinarea antigripală este acoperită majoritar prin Programul Național de Imunizare derulat de Ministerul Sănătății, prin intermediul campaniei de vaccinare antigripală gratuită, desfășurată prin cabinetele medicilor de familie pentru categoriile de populație la risc. Pentru
populația care nu intră în categoriile la risc incluse în Programul Național de Vaccinare, vaccinul gripal poate fi achiziționat în baza prescripției din farmaciile cu circuit deschis sau din centrele medicale private.
„Pentru noi, pregătirea pentru fiecare sezon gripal este un proces contra cronometru. După recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății (la final de februarie/ început de martie) privind tulpinile de virus ce trebuie incluse în vaccinurile gripale, demarăm procesul de producție. În paralel, colectăm comenzile din fiecare țară, pentru a seta numărul de doze de vaccin ce trebuie produse, ambalate și livrate. Așadar, numărul de doze de vaccin gripal VaxigripTetra® pe care ne-am angajat să le producem și să le distribuim în acest an pentru piața privată 2 din România sunt estimate nu doar pe baza cererii din sezoanele precedente,ci și pe baza pre-comenzilor și nevoilor identificate împreună cu partenerii comerciali”, a declarat dr. Lidija Milicevic, Director General Sanofi Pasteur, Romania și Moldova.

„Obiectivul Sanofi Pasteur este de a contribui la îmbunătățirea sănătății publice din România și la creșterea ratei de vaccinare antigripală atât pentru grupele de pacienți la risc, cât și pentru adulții sănătoși. Tocmai de aceea, în acest sezon vom furniza doze de VaxigripTetra® și către Programul Național de Vaccinare, suplimentar volumelor de vaccin gripal livrate pe piața privată”, a completat dr. Lidija Milicevic.
VaxigripTetra ® este un vaccin gripal tetravalent, care conține două tulpini de tip A și două tulpini B ale virusului gripal, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) 3 .
VaxigripTetra ® a fost autorizat pentru punere pe piață în Uniunea Europeană în anul 2016. În 2018 a fost aprobată extinderea indicației pediatrice, ce permite ca vaccinul să fie administrat la copii cu vârsta de minim 6 luni, iar în 2019 a fost aprobată o nouă indicație a vaccinului, ce
permite protecția pasivă antigripală a sugarilor sub 6 luni prin vaccinarea gravidei.
Gripa este o amenințare serioasă la nivel global, determinând anual 1 miliard de cazuri de îmbolnăviri, 3 până la 5 milioane de cazuri severe și între 290 000 și 650 000 de decese 4 . Conform raportărilor OMS, în fiecare minut, undeva în lume, o persoană moare de gripă 5 .

Totodată, impactul pentru spitale este de aproximativ 10 milioane de spitalizări legate de gripă 6 .
Datele recente arată, de asemenea, că gripa poate crește de până la 10 ori riscul de atac de cord în prima săptămâna de la infectarea gripală 7 , demonstrând că povara gripei depășește bine-cunoscutele complicații respiratorii.
Pentru mai multe informații despre gripă, accesați www.despregripa.ro.

Despre virusul gripal
Gripa sezonieră este o infecție virală acută, care se răspândește cu ușurință de la o persoană la alta, cauzată de virusurile gripale care circulă pe tot parcursul anului în întreaga lume. Gripa sezonieră este caracterizată
prin declanșarea bruscă a febrei, asociată cu tuse (de obicei seacă), dureri de cap, dureri musculare și articulare, indispoziție severă (senzație de disconfort), durere în gât și secreții nazale. Tusea poate fi severă
și poate dura 2 sau mai multe săptămâni. În cazul majorității persoanelor, febra și alte simptome se ameliorează în termen de o săptămână, fără a fi nevoie de îngrijire medicală. La persoanele cu risc crescut însă, gripa poate cauza boli grave sau chiar deces. Cel mai mare risc de complicații apare în rândul femeilor gravide (OMS consideră gravidele cel mai important grup de risc), copiilor cu vârsta mai mică de 59 de luni (recomandarea OMS este de a vaccina copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 59 de luni), vârstnicilor, persoanelor care suferă de afecțiuni medicale cronice precum astm, afecțiuni cardiace sau pulmonare cronice,persoanelor cu boli imunosupresive, cum sunt HIV/SIDA. Personalul din sistemul de îngrijire medicală prezintă risc crescut de a contracta infecție gripală din cauza contactului cu pacienții .

Recunoscând amenințarea semnificativă a gripei, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și autoritățile naționale din domeniul sănătății din întreaga lume recomandă vaccinarea, ca fiind cea mai bună metodă de prevenție în cazul gripei și de reducere a riscurilor de complicații. 
Despre SANOFI
Misiunea Sanofi este să fie alături de persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate. Suntem o companie biofarmaceutică globală dedicată sănătății umane. Prevenim afecțiuni cu ajutorul vaccinurilor și
punem la dispoziție tratamente inovatoare. Suntem alături de cei care suferă de boli rare, dar și lângă milioanele de oameni care au o boală cronică.
Cu ajutorul a peste 100.000 de angajați în 100 de țări, Sanofi transformă inovația științifică în soluții pentru sănătate pretutindeni în lume.
Sanofi, Empowering Life

Despre SANOFI ROMANIA
Sanofi Romania este unul dintre liderii industriei farmaceutice locale, având una dintre cele mai diversificate oferte de pe piață: îngrijire medicală primară (diabet, boli cardiovasculare, medicamente mature), îngrijire specializată (Sanofi Genzyme – boli rare, scleroză multiplă, oncologie, imunologie), vaccinuri (Sanofi Pasteur), medicamente fără prescripție și suplimente alimentare (Consumer HealthCare). Aducem știința și inovația mai aproape de pacienții din România, fiindu-le alături pe parcursul întregii călătorii pentru sănătate – de la prevenție la terapie și suport în menținerea stării generale de sănătate.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns