MedLife va oferi pacienților servicii de excelență în patologia oftalmologică prin semnarea unui nou parteneriat cu clinica de diagnostic și chirurgie oftalmologică Opticristal din Brașov

Stiri

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, face un nou pas pentru a veni în întâmpinarea pacienților cu soluții specifice, de nișă, și anunță achiziționarea a 60% din acțiunile clinicii de diagnostic și chirurgie oftalmologică Opticristal din Brașov. Tranzacția, derulată prin Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR), vine în completarea serviciilor medicale de care pacienții din centrul țării pot beneficia în hub-ul regional dezvoltat de MedLife în județul Brașov, care ajunge, astfel, să numere 16 unități medicale.

Cu o experiență de peste 20 ani pe piața din Brașov, Clinica Opticristal înglobează atât un centru de diagnosticare a pacienților, dotat cu cea mai performantă aparatură de examinare, cât și un centru de chirurgie oftalmologică, în cadrul căruia se realizează anual peste 2000 de intervenții. Echipele de medici sunt specializate în chirurgia polului posterior, oftalmopediatrie, chirurgie a pleoapei și în tratamentul glaucomului și al diabetului. Blocul operator este dotat la standarde europene și dispune de tehnologii de ultimă generație, printre care un microscop operator și un aparat de facoemulsificare ultrasonică pentru chirurgia cataractei. Totodată, Opticristal este singul centru specializat din Brașov care realizează intervenții chirurgicale pentru corectarea viciilor de refracție cu ajutorul laserului EXIMER.

Opticristal Brașov a înregistrat la nivelul anului trecut o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro.

“Suntem atenți la starea de sănătate a pacienților și, din grijă și empatie față de nevoile lor, continuăm eforturile susținute în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora, iar dezvoltarea pe segmentele de nișă ne aduce mai aproape de acest obiectiv. Am început cu oncologia, devenind, odată cu preluarea OncoCard și Neolife, cel mai mare operator de servicii medicale din România în diagnosticul și tratarea cancerului în România. Am intrat de curând și pe segmentul wellness, prin achiziția Sweat, și continuăm să ne concentrăm și pe alte nișe medicale pentru a acoperi cererea din piață prin expertiză dovedită și excelență medicală. Astfel, prin integrarea în grup a unei clinici medicale monodisciplinare de profil, întregim gama de servicii oftalmologice pe care pacienții le pot accesa în unitățile MedLife.”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

“Brașovul este o piață aglomerată, iar acest lucru ne determină să ne reinventăm constant. Dincolo de dezvoltarea organică, suntem foarte conectați la ce înseamnă dezvoltare prin achiziții și ne dorim să integrăm sub umbrela noastră companii care să aducă plus valoare pentru pacienți, așa cum este și

Opticristal, și care să ne ajute să avem o acoperire teritorială cât mai bună”, a declarat George Muscoiu, manager regional MedLife PDR Braşov.

Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR) este prima companie achiziționată de MedLife, acum mai bine de un deceniu. La momentul respectiv, PDR avea 2 unități și o cifră de afaceri de cca 3 milioane de euro, în timp ce, astăzi, MedLife Brașov este un adevărat hub regional, cu 16 unități medicale și o cifră de afaceri de aproape 30 milioane de euro. În prezent, MedLife are cel mai mare portofoliu de companii medicale românești integrate în grup, peste 45 la număr, și anunță că are și alte tranzacții în derulare în perioada următoare. Ultima tranzacție anunțată a fost cea pentru Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din județul Argeș, tranzacția fiind în curs de avizare de către Consiliul Concurenței.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .