50 de medici și specialiști de la Clinica Mayo (SUA) și din alte centre medicale de renume din Turcia, Polonia și România se reunesc în perioada 27-28 aprilie pe scena Aulei Magna a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, pentru a participa la prima ediție a Conferinței Care4Cancer

Congrese

Evenimentul abordează noutăți din neuro-oncologie și se adresează specialiștilor din domenii interdisciplinare – medici, clinicieni, cercetători, experți ai societății civile, dar și studenților la medicină.

Conferința Care4Cancer, realizată cu sprijinul MedLife, este creditată de Colegiul Medicilor din România cu 12 puncte EMC, iar participarea este gratuită.

În domeniul medical nu este loc de «one man show», toți specialiștii având același țel: binele pacienților. În cazul diagnosticului și terapiei cancerului, cu atât mai mult, e nevoie de abordare multidisciplinară și multimondială. Decizia terapeutică se stabilește de o comisie oncologică sau «tumor board», alcătuită din medici cu specialități multiple.

Tumorile cerebrale sunt un subdomeniu de interes maxim, având în vedere volumul mare de informații și viteza de inovare. Tocmai de aceea, a luat naștere acest eveniment la Sibiu, pentru a dezbate și împărtăși cu alți colegi din întreaga lume informații cu privire la managementul bolii în neuro-oncologie”, a declarat Dr. Claudiu Matei, medic primar neurochirurg și director medical MedLife Polisano, care va fi și gazda evenimentului.

Totodată, Dr. Claudiu Matei este și coordonatorul «Brain Team»din cadrul Spitalului MedLife Polisano, o echipă dedicată implicată în tratamentul afecțiunilor sistemului nervos, formată din medici specializați în neurochirurgie, neurologie, anestezie și terapie intensivă, neuroradiologie, endocrinologie, oftalmologie și ORL. Până în prezent, echipa a realizat peste 2000 de intervenții, unele dintre ele în premieră națională, pentru pacienți cu maladii ale sistemului nervos central și periferic.

Programul conferinței Care4Cancer cuprinde 7 sesiuni științifice, în cadrul cărora se vor aborda subiecte din sfera oncologiei și radioterapiei, chirurgiei tumorilor cerebrale și oncologiei oftalmologice. De asemenea, două dintre sesiuni vor avea ca tematică abordul multidisciplinar în tratamentul cancerului și calitatea vieții pacienților cu tumori cerebrale.

La eveniment vor participa peste 20 de medici de la Clinica Mayo, printre care celebrul neurochirurg Alfredo Quinones-Hinojosa, cunoscut ca Dr. Q, și Dr. Maria Fleșeriu, neuroendocrinolog și Director al Pituitary Center de la Universitatea de Sănătate și Știință din Oregon, SUA, în calitate de keynote speakers. Lor li se alătură și Prof. Dr. Ștefan Florian, șeful Secției de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență din Cluj și Vicepreședinte al Societății Române de Neurochirurgie.

Lista speakerilor este completată de medici oncologi, neurochirurgi, neurologi, radiologi sau cu alte specialități medicale din mai multe centre din țară, dar și din Polonia și Turcia.

Este o onoare și o bucurie să putem colabora cu centre și specialiști de renume din întreaga lume, care și-au pus amprenta la nivel mondial în domeniul neuro-oncologiei. Ne propunem ca acest eveniment să devină o tradiție și să adune pe plan local, an de an, tot mai mulți experți cu care putem face schimb de cunoștințe și experiențe”, a completat Dr. Claudiu Matei, directorul medical MedLife Polisano.

Prima ediție a conferinței Care4Cancer este organizată de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Colegiul Medicilor din România, cu sprijinul MedLife.

Participarea este gratuită.

Pentru detalii și înscrieri: https://care4cancer.ro/ 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .