50 de pacienți români au beneficiat de consultații video online în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center, în 3 luni de la lansare

Stiri

Centrul medical virtual WPK Online Healthcare Center, înfiinţat de Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, a atras în primele 3 luni de la lansare, un număr de 50 de pacienţi români, care au accesat consultații video online cu experţi medicali de top pe plan internaţional. Cele mai solicitate servicii medicale, în perioada mai – iulie, au fost cele de reumatologie, psihiatrie, chirurgie, ginecologie, medicină internă, ortopedie, ORL, oncologie și second opinion radiologie.

Pe WPK Online Healthcare Center, pacienții pot accesa consultații video acordate de medicii asociați WPK din multiple specialități medicale, de la medicină internă, chirurgie vasculară, chirurgie generală, gastroenteorologie, neurochirurgie, neurologie, ortopedie, diabet și nutriție, reumatologie, la ORL, ginecologie, dermatologietraumatologie etc. Întreg procesul este coordonat și organizat de un manager de caz dedicat ce răspunde tuturor întrebărilor pacientului legate de alegerea medicului potrivit și de procesul efectiv de programare și participare la consultația video.

“Toți pacienții și medicii noștri și-au exprimat mulțumirea în legătură cu accesibilitatea facilă a platformei de sănătate online. Prin intermediul acesteia, pacienții români au putut intra în contact ușor și rapid cu medici austrieci de talie internaţională, care le-au răspuns deschis și complet la toate întrebările și le-au recomandat tratamentul potrivit. Unii dintre pacienți au avut deja și consultația post-tratament și au fost foarte mulțumiți de rezultat, precum și de întreaga experiență. Pe fondul pandemiei de Covid-19, telemedicina a făcut un progres rapid legislativ, atât din punct de vedere al cadrului de reglementare, cât şi al adresabilităţii pacienţilor către consultaţiile online. Ne aşteptăm ca numărul persoanelor care vor programa consultaţii în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center să îşi menţină trendul de creştere în următoarele luni”, a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.

Pentru pacienții români sunt asigurați 3 manageri de caz vorbitori de limba română, astfel încât întregul proces să fie foarte facil pacientului. Aceștia oferă consiliere personalizată fiecărui pacient în parte și îi solicită acestuia analizele medicale în format electronic, pentru a fi vizualizate de medicul din Viena. Ulterior, pacientului i se comunica ziua și ora la care va intra în legatură online cu specialistul. În cazurile unde este necesar, specialiștii vor reevalua analizele realizate în țară.

Plata se face online în câteva minute, iar consultația are loc prin intermediul unei platforme video care respectă standardele internaționale de siguranță a datelor şi este ușor de accesat de pacient.

Programările pentru consultații se efectuează cu ajutorul managerilor de caz Wiener Privatklinik din România, direct pe platforma online: https://ro.ohc-wpk.com/ sau la adresa de e-mail info@wpk.at.

Spitalul Wiener Privatklinik pune la dispoziția pacienților servicii de diagnostic și tratament în peste 30 de specialități medicale și deține în structura sa 14 centre de competență. În cadrul campusului medical își desfășoară activitatea peste 250 de experţi medicali de top, cu rezultate deosebite în specialitatea practicată. În 2019, peste 1,100 de pacienți români au solicitat serviciile medicale ale spitalului, numărul acestora fiind în creștere cu 28% față de anul precedent.

Despre Wiener Privatklinik

Wiener PrivatKlinik (WPK), înființat în anul 1871, cu sediul în Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria. Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, având în structură 9 centre de competență, 145 de paturi, bloc operator cu 4 săli de operație, servicii de imagistică avansată (singurul spital privat din Viena cu PET CT și medicină nucleară), fizioterapie și recuperare medicală la standarde internaționale. Echipa medicală este alcătuită din peste 250 experți reputați austrieci, care aplică o abordare interdisciplinară a fiecărui caz. Anual, peste 4.000 de pacienți internaționali accesează servicii de diagnostic și tratament în cadrul Wiener PrivatKlinik, circa 28% dintre aceștia fiind români.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns