A doua editie a Conferintei “Ziua internationala de constientizare a mastocitozei si a bolilor mastocitare”

Stiri

Centrul de European de Excelenta in Mastocitoza din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, cu sprijinul Asociatiei Suport Mastocitoza Romania, organizeaza cea de a doua editie a Conferintei “Ziua internationala de constientizare a mastocitozei si a bolilor mastocitare”, pe 18 octombrie, orele 16.00-19.00, in Amfiteatrul Mare al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Programul stiintific va fi precedat intre orele 15.45-16.00 de o CONFERINTA DE PRESA la care  vor participa ministrul sanatatii Sorina Pintea, Managerul SUUB Sef de lucrari Dr. Adriana Nica, Prof. Dr. Ana-Maria Vladareanu, Conf. Univ. Dr. Horia Bumbea, Dr. Poliana Leru si Asociatia Suport Mastocitoza Romania, prin  presedinta Nicoleta Vaia.

Conferința de presă va fi urmată de o sesiune de comunicări științifice susținute în intervalul orar 16:00 – 20:00 de către medicii membrii ai retelei de Mastocitoza. Vor conferential prof. univ. dr Ana Maria Vladareanu, prof. univ. dr. Emilia Severin, conf. univ. dr. Horia Bumbea, dr. Poliana Leru, dr. Delia Soare.

Temele conferintei sunt: diagnosticul oncologic-terapiile inovatoare in mastocitoza, diagnosticarea mastocitozei, prognostic si evolutie, mai ales a formelor agresive. Pentru prima data se va delimita in mod oficial mastocitoza, care este o boala oncologica proliferativa, de Sindromul de Activare Mastocitara (MCAS), intrucat au fost standardizate criteriile de diagnosticare ale MCAS, in care se subliniaza diferenta dintre diagnosticul oncologic si cel alergic. De asemenea  vor fi prezentate ultimele noutati de la Congresul international de mastocitoza de la Salzburg, unde Asociatia Suport Mastocitoza Romania a facut un efort si a trimis doi medici.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns