Adrian Streinu Cercel: Persoanele care sosesc în România din localităţile cu infecţii cu coronavirus vor intra în carantină

Stiri

Persoanele care sosesc în România din localităţile italiene din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/Lombardia în care există cazuri de infecţie cu coronavirus sau care au călătorit în aceste localităţi vor intra în carantină, iar în cazul în care nu respectă regulile sunt pasibili de pedeapsă, a declarat managerul Institutului “Matei Balş”, Adrian Streinu Cercel.

Întrebat cum se va proceda în cazul în care vor exista persoane care sosesc în România din localităţile în care există cazuri de infecţie cu coronavirus şi nu respectă recomandările făcute, Streinu Cercel a răspuns: “Noi încercăm să stabilim contacţii şi pe urmă, dacă nu au respectat (n.r. – recomandările), sunt pasibili de pedeapsă, sper să nu se ajungă acolo”.

“Locurile din Centrul de carantină din Bucureşti sunt destinate celor care sunt aduşi de Forţele Aeriene Române cu avioane militare, ceilalţi se carantinează la domiciliu sub supravegherea DSP”, a afirmat Streinu Cercel.

El a spus că Institutul “Matei Balş” este pregătit. “Kituri (n.r. – de coronavirus) sunt suficiente şi la celelalte centre din ţară, au ajuns”, a susţinut Streinu Cercel.  Medicul a arătat că a fost format şi personalul din centrele din Iaşi, Timişoara şi Cluj. “Au şi costume şi măşti, să vedem pentru cât timp, că aprovizionarea este cu probleme în momentul de faţă la nivel mondial”, a arătat medicul.

Potrivit acestuia, cercetătorii din China au realizat un vaccin, însă acesta este în teste. “Colegii din China au făcut un vaccin pe care îl testează pe animale. Să vedem cât de eficient este şi în funcţie de acest lucru, dacă se dovedeşte a fi eficient, se va extinde rapid (n.r. – vaccinul)”, a mai arătat Streinu Cercel.   Autorităţile italiene nu au raportat cazuri de cetăţeni români simptomatici cu noul coronavirus, precizează Ministerul Sănătăţii, care afirmă că România ar putea fi mai expusă la apariţia de cazuri de infecţie cu noul coronavirus pe teritoriul naţional, din cauza dinamicii călătoriilor cetăţenilor români pe rutele terestre şi aeriene dintre Italia şi China.  AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns