ASSMB, mandatată să achiziţioneze halate şi mănuşi de unică folosinţă pentru medicii de familie

Stiri

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a fost mandatată să achiziţioneze halate şi mănuşi de unică folosinţă destinate medicilor de familie, costul estimat fiind de 1,3 milioane de lei fără TVA.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat, vineri, în unanimitate, proiectul “În sprijinul medicilor de familie”.

“Se mandatează Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti să achiziţioneze un număr de 120.000 de halate, respectiv un număr de 2.000 de cutii de mănuşi de unică folosinţă (100 buc/cutie) destinate medicilor de familie, costul estimat fiind de 1.300.000 de lei fără TVA”, prevede proiectul de hotărâre.

Finanţarea se va realiza din bugetul ASSMB, prin virare de credite bugetare.

“În vederea descongestionării serviciilor de primiri-urgenţe din cadrul spitalelor, este recomandabil ca primul triaj al pacienţilor care prezintă simptome specifice infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 să se realizeze în cadrul cabinetelor medicilor de familie. În acest sens, pentru evitarea contaminării atât a personalului medical, cât şi a celorlalţi pacienţi şi în scopul reducerii timpilor de aşteptare, este imperios necesar a se asigura echipament de protecţie (halate şi mănuşi de unică folosinţă), destinat prevenirii răspândirii coronavirusului. Obiectivul principal al acestui proiect este achiziţionarea de echipament de protecţie necesar limitării infectării intracomunitare cu noul coronavirus pentru a veni în sprijinul medicilor de familie şi a pacienţilor deopotrivă”, prevede referatul de aprobare al proiectului. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns