Cel mai performant avion al SMURD şi-a reluat zborurile. Aparatul a fost în revizie capitală, timp de 3 ani

Stiri

După ce a stat aproape 3 ani la sol, cel mai performant avion al SMURD și-a reluat zborurile. Aparatul, un Cessna Citation, a avut nevoie de o revizie capitală la motoare și a fost blocat în hangar din lipsa banilor, dar mai ales a birocrației. Avionul performant a fost donat în urmă cu 5 ani de omul de afaceri Ion Țiriac. Un reportaj de Adelin Petrișor și Relu Calotă.

Doi piloți experimentați ai Inspectoratului General de Aviație se pregătesc să decoleze cu avionul cu numărul 1122.

Aparatul și-a reluat zborurile abia la începutul acestei luni, după ce a trecut printr-o revizie capitală care a costat în jur de 1,3 milioane de euro.

În doar două săptămâni de activitate, aeronava SMURD a avut deja 5 misiuni, dintre care 3 externe. Avionul a dus pacienți la Bruxelles și Leipzing și a adus unul din capitala Greciei.

În prezent, între misiuni, aeronava zboară foarte mult pentru formarea de noi piloți. În acest fel, în mai puțin de jumătate de lună s-au strâns deja 40 de ore de zbor.

Deși construit în urmă cu câteva decenii, aparatul mai poate zbura multă vreme, adunând până în prezent mai puțin din jumătatea orelor de zbor date de producător.

Din 2014, când a fost donat statului, și până în 2016, când a fost blocat la sol, a avut în jur de 70 de misiuni umanitare. A participat inclusiv la cel mai mare transfer medical din istoria recentă a României: transportul răniților din incendiul de la Colectiv.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns