Cele 5 reguli pentru alegerea cei mai buni saboti medicali

Articole

Incaltamintea greșita provoacă dureri la nivelul picioarelor și, în consecință, în restul corpului, în special în structura scheletului și muschi.

Pentru a evita aceste probleme, sunt suficiente câteva reguli fundamentale, care trebuie respectate întotdeauna.

Prima regulă Deși poate părea evident, sabotul potrivit este cel confortabil. Dar confortul este deseori pus deoparte în favoarea esteticii și acest lucru duce la nașterea unor probleme care afectează în mod constant piciorul. Pe medicstore.ro gasiti saboti medicali care se imbina perfect intre cofort si estetica

A doua regulă este să alegeți un sabot potrivit in functie de folostinta: de ex. dacă este un pentru lucru unde stati multe ore în picioare, acesta trebuie să aibă o talpă largă, antiderapantă bine amortizată (în special la călcâi) și o parte superioară moale și respirabilă. 

Spre exemplu, daca lucrati in domeniul sanitar, puteti opta pentru papuci sanitari cu talpa ortopedica.

A treia regulă este că trebuie să folosiți saboti care respectă anatomia piciorului. De câte ori se întâmplă să vezi picioarele cu hallux valgus înfășurate în pantofi prea strânși și, prin urmare, deformați! Piciorul cu hallux valgus necesită un sabot cu vârful rotunjit, o talpă groasă pentru a amortiza și un branț moale cu un bun sprijin al bolții, o parte superioară elastică sau cel puțin reglabilă.

Pantofii ar trebui, de asemenea, să fie aleși în funcție de fizicitatea lor, deoarece trebuie să distribuie în mod egal greutatea corpului, 50% în călcâi și 50% în față. În afară de aceasta, piciorul este supraîncărcat de lucru. 

A patra regulă privește alegerea mărimii. Un sabot de calitate trebuie să se înfășoare în jurul piciorului fără să-l forțeze excesiv sau să-i permită să alunece în interior. În ambele cazuri există riscul de a deteriora unghiile, deoarece dacă lovesc partea superioară pot provoca scurgeri, pot deveni negre și, uneori, se pot desprinde. Nu are sens să cumperi saboti cu un număr sau poate cu două mărimi mai mari pentru a fi mai confortabil, ca si în cazul de unor picioare voluminoase, deoarece suportul plantar ar fi incorect și ar putea provoca dureri de lungă durată în tălpile picioarelor și probleme enervante la genunchi și la spate. Este suficient să schimbați modelul și să optați pentru un sabot cu o plantă mai largă, dar de dimensiunea corectă. 

A cincea regulă sugerează „integrarea” sabotului treptat înainte de a-l purta mult timp: trebuie să se adapteze mai bine la forma piciorului, la fel cum piciorul trebuie să se familiarizeze cu un papuc nou. 

In general, un papuc este conceput pentru a garanta un confort deosebit piciorului care il poarta, dar daca sunteti in cautarea unui confort maxim puteti opta pentru papuci sanitari. 

Unele marci, cum ar fi Leon sau Medi +, care s-au specializat in aceste papuci sanitari pentru barbati si femei atat de confortabili, echipate cu talpici anatomice si materiale respirabile. Aceasta incaltaminte este recomandata celor care sufera de probleme la picioare si au nevoie de saboti extrem de confortabili.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns