Comunicat de presă cu privire la medicul Alexandru Checheriță

Stiri
Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la modul în care medicul Alexandru Checheriță a obținut certificatul de medic primar, Ministerul Sănătății precizează următoarele:
Urmare a mai multor sesizări privind obținerea titlului de medic primar al prof.dr. Alexandru Checheriță, în luna octombrie 2019,  Corpul de Control al Ministerului Sănătății a realizat o acțiune de documentare la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Ioan” și de verificare a documentelor deținute de către Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică în acest caz.
 
În urma verificărilor, reprezentanții Corpului de Control au contatat că nu au fost respectate etapele necesare cuprinse în legislație pentru obținerea gradului de medic primar.
Victor Costache, ministrul Sănătății a dispus trimiterea în cursul zilei de astăzi a raportului de documentare întocmit de Corpul de Control al Ministerului Sănătății către organele de cercetare abilitate, în spiritul transparenței și a corectitudinii, principiile acestei guvernări.
De asemenea, Ministerul Sănătății se va adresa instanței cu o solicitare de anulare a concursului de medic primar a prof.dr. Alexandru Checheriță, în conformitate cu concluziile din acțiunea de documentare a Corpului de Control.
Prof.dr. Alexandru Checheriță a fost exclus și din Comisia consultativă de specialitate a Ministerului Sănătății.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns