Congresul Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic 19-20 iunie 2020,Cluj Napoca

Congrese

Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab vă invită la cea de-a 8-a ediție a Congresului Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic, cu participare internațională, ce va avea loc în perioada 19-20 iunie 2020, la Grand Hotel Italia, în Cluj-Napoca.

Congresul Neurodiab este singura manifestare științifică din România dedicată neuropatiei diabetice. În cadrul acestei manifestări științifice, se vor prezenta noutățile și progresele înregistrate în domeniul neuropatiei diabetice și al piciorului diabetic.

Diabetul zaharat rămâne o provocare continuă, datorită faptului că, în evoluția sa, determină complicații cronice la nivelul tuturor organelor și sistemelor, dintre care una dintre cele mai frecvente si invalidante este neuropatia diabetică.

Problematica ridicată de către neuropatia diabetică este cu atât mai pregnantă cu cât această complicație, caracterizată prin leziuni ale nervilor periferici, conduce la pierderea sensibilităților (tactilă, vibratorie, termică și dureroasă) și favorizează apariția ulcerațiilor la nivelul membrelor inferioare. Mai mult, în numeroase cazuri, simptomele neuropatiei diabetice sunt ignorate, iar astfel diagnosticul vine târziu când starea de sănătate este deja deteriorată.

Neuropatia diabetică este cea mai frecventă formă de neuropatie în țările dezvoltate și este cauza a 50-70% din amputațiile non-traumatice. În acest context, este crucială abordarea multidisciplinară a acestei complicații critice încă de la apariția primelor semne, pentru a reduce numărul de amputații și a scădea rata mortalității în rândul persoanelor cu diabet zaharat.

Consensul în rândul experților este că pentru o îngrijire medicală corectă a persoanei cu diabet și complicații la nivelul piciorului este nevoie de creșterea calităţii serviciilor medicale, cât şi limitarea, prin abordare timpurie, a apariției altor complicații și a urmărilor acestora, care pot fi invalidante și conduc la scăderea calității vieții. Doar în acest fel se poate institui un management de succes, care să scadă riscul de apariție al ulcerațiilor și al amputațiilor la nivelul piciorului.

Toate subiectele abordate în cadrul Congresului trag un semnal de alarmă asupra simptomelor și manifestărilor specifice neuropatiei diabetice, care pot fi depistate la timp pentru a limita evoluția negativă ulterioară, cât și prezentarea noutăților din domeniu, cu scopul de a crește calitatea serviciilor medicale de îngrijire a persoanelor afectate de neuropatie diabetică și picior diabetic.

Conferințele, prezentările de caz și dezbaterile facilitate în cadrul Congresului Neurodiab 2020 se adresează medicilor din următoarele specialități: diabet, nutriție și boli metabolice, neurologie, medicină de familie, chirurgie generală, ortopedie, endocrinologie, dermatologie, nefrologie, medicină internă, reumatologie, cardiologie, oftalmologie.

Pe parcursul evenimentului, participanții vor avea șansa să ia contact și să schimbe experiențe și bune practici cu experți la nivel internațional specializați în prevenția, diagnosticul și tratamentul modern al neuropatiei diabetice, cât și lideri de opinie din România.

Evenimentul urmărește un program științific de înaltă calitate și cuprinde conferințe urmate de paneluri de discuții, precum și prezentări de caz dedicate tehnicilor moderne de diagnosticare precoce și de tratament al neuropatiei diabetice.

Managementul evenimentului este asigurat de către Sănătatea Press Group.

Înscriere medici: https://www.neurodiab.org/evenimente/congres-national/al-viii-lea-congres-national-de-neuropatie-diabetica-si-picior-diabetic-2020/registration/

Despre Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab:

Societatea de Neuropatie Diabetică – NeuroDiab a fost înființată în anul 2012, pentru explorarea, promovarea și dezvoltarea domeniului neuropatiei diabetice, în conformitate cu standardele internaționale.

Societatea desfășoară activități de ordin medical și științific, de cercetare și pregătire profesională, sporind accesul la educație medicală continuă pentru specialiștii în neuropatie diabetică și din ariile medicale conexe.

Program : https://www.neurodiab.org/media/1165/program-congres-neurodiab-2020.pdf

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns