Cum îți alegi clinica unde să îți pui implanturi dentare?

Stiri

Dacă pe vremuri pierderea unui dinte era ireversibilă, dezvoltarea implantologiei dentare a deschis noi orizonturi pacienților care suferă de edentație. Însă, dat fiind numărul ridicat de clinici și cabinete stomatologice, cum poate un pacient lua cea mai bună decizie? Cum poate alege cea mai potrivită locație pentru un tratament stomatologic eficient?

Dacă și tu cauți o clinica stomatologica ideală pentru un implant dentar citește rândurile de mai jos.

Ține cont de experiența medicului

Deoarece durata de viață a unui implant dentar este determinată de calitatea implantului în sine și de medicul care realizează implantul, trebuie să ții cont de experiența acestuia dar și de nivelul său de calificare. Chiar dacă rata de succes a unui implant dentar este evaluată la 95%, acest procent variază de la un medic la altul. De aceea, trebuie să te interesezi de frecvența intervențiilor sale în materie de implantologie dentară.

Asigură-te de calitatea implanturilor dentare și ale protezelor

Dacă este destul de dificil să determini cu exactitate experiența medicului implantolog, alegerea materialelor este mai ușor de înțeles. Care este marca aleasă pentru implantul dentar? De unde provine? De câtă vreme există aceasta pe piață? Optează pentru mărci care există pe piață de minim 10 ani. 

În plus, fiecare brand posedă în general o gamă standard și una premium. Chiar dacă gama standard garantează rezultate bune, cea premium este cea mai bună alegere în cazuri mai speciale (os de calitate slabă).

Analizează în mod corect prețurile și planul de tratament

Prima tentație a unui pacient care primește un deviz estimativ și un plan de tratament este aceea de a se uita în partea de jos a paginii și să îl compare cu cel primit din alte locații. Însă, trebuie să fii atent atunci când analizezi devizul: clinicile propun aceleași tratamente? Unele țin cont de integralitatea nevoilor tale în timp ce altele răspund la o cerere precisă.

Localizarea clinicii dentare

Numeroase sunt clinicile dentare care propun tratamente în străinătate. Un lucru care le permite pacienților să realizeze economii substanțiale. Însă, cel mai bine este să optezi pentru o clinică dentară situată în orașul tău pentru a evita cheltuielile de deplasare.

Atunci când cauți o clinică dentară pentru un implant dentar ține cont de criteriile de mai sus și nu vei da greș.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .