Cum se determină motivele pentru pierderea auzului?

Articole

Medicii și audiologii folosesc teste de diagnostic cuprinzătoare pentru a determina cauza, amploarea și tipul de pierdere a auzului care cauzează simptomele. Pe lângă capacitatea redusă de a percepe sunetul, simptomele pierderii auzului pot include un zgomot în urechi, numit tinitus, senzație de învârtire sau amețeală, numită vertij și durere sau presiune în ureche. Deteriorarea urechii interne poate afecta echilibrul și simțul conștientizării spațiale ale unei persoane, ceea ce poate crește riscul de cădere.

Medicii și audiologii folosesc teste de diagnostic cuprinzătoare pentru a determina cauza, amploarea și tipul de pierdere a auzului care  cauzează simptomele. Pe lângă capacitatea redusă de a percepe sunetul, simptomele pierderii auzului pot include un zgomot în urechi, numit tinitus, senzație de învârtire sau amețeală, numită vertij  și durere sau presiune în ureche. Deteriorarea urechii interne poate afecta echilibrul și simțul conștientizării spațiale ale unei persoane, ceea ce poate crește riscul de cădere.

Experții  folosesc o varietate de teste sofisticate pentru a examina structurile exterioare și interioare ale urechilor, precum și pentru a evalua calitatea generală a auzului. Ulterior, pot determina și tratamentul și pot comunica un aparat auditiv preț.

Istoricul medical

Medicii folosesc informații despre istoricul tău medical pentru a ajuta la determinarea cauzei pierderii auzului. Ei te întreabă când au apărut primele simptome, dacă pierderea auzului este la una sau ambele urechi și dacă jobul tău necesită expunerea la zgomot puternic. De asemenea, ei pot întreba despre medicamentele pe care le iei și dacă pierderea auzului sau alte afecțiuni medicale, cum ar fi infecțiile frecvente ale urechii, apar în familia ta.

Examenul fizic

Un examen fizic efectuat de un otolaringolog instruit, numit și medic ORL, poate dezvălui leziuni structurale ale urechii care cauzează pierderea auzului. Medicii folosesc un dispozitiv portabil cu o lumină și o lentilă de mărire mică, numit otoscop, pentru a examina canalul urechii și timpanul. Medicii pot identifica, de asemenea, o acumulare de ceară sau alte substanțe care pot interfera cu funcționarea eficientă a urechii. Dupa acest examen se poate recomanda un aparat de pe comenzi.ro.

Medicul  ORL poate folosi, de asemenea, un diapazon pentru a  testa auzul și pentru a reduce cauza pierderii auzului. Un diapazon este un instrument subțire din metal, în formă de „U”, care vibrează la o anumită frecvență atunci când este lovit, producând un sunet consistent. În timpul unui examen fizic, medicul plasează ușor un diapazon vibrant pe părți ale feței, capului și urechilor, precum și în aer chiar lângă urechi. Apoi identifică unde sunetul creat de vibrație este cel mai puternic.

Pe baza acestor rezultate, medicul stabilește dacă pierderea auzului este cauzată de deteriorarea urechii interne sau externe și dacă afectează una sau ambele urechi.

Test de auz

Audiologii efectuează o varietate de teste de auz, numite și teste audiometrice de auz, pentru a determina în continuare locația și natura pierderii auzului. Un test complet de auz poate oferi informații despre funcția canalului auditiv, a urechii medii, a urechii interne și a celui de-al optulea nerv cranian, care transportă semnale sonore de la urechea internă la creier.

Un test de auz are loc în cabinet, unde stai într-o cabină specială purtând căști. Pe parcursul a 30 până la 60 de minute, un audiolog evaluează aspecte ale auzului pentru a verifica anumite funcții, cum ar fi cât de bine oasele din urechi conduc sunetul, dacă timpanul funcționează corect și dacă celulele de păr minuscule care acționează ca receptori din interiorul urechii amplifică sunetul.

În timp ce ești în cabină, medicii testează intervalul superior și inferior al auzului  redând o varietate de tonuri sau cuvinte rostite la frecvențe joase, medii și înalte în una sau ambele urechi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .