De ce organismul are nevoie de sod natural

Articole

Antioxidantii sunt o categorie de vitamine si ingrediente nutritive care ajuta la stoparea sau limitarea daunelor cauzate de radicalii liberi. Corpul tau foloseste antioxidanti pentru a echilibra radicalii liberi.

Acest lucru ii impiedica sa provoace daune altor celule. Antioxidantii precum este sod natural pot proteja si inversa o parte din daune. De asemenea, iti intaresc imunitatea.

Se stie ca celulele corpului nostru se confrunta cu amenintari in fiecare zi. Virusurile si infectiile il ataca, iar radicalii liberi pot deteriora celulele si ADN-ul. Unele celule se pot vindeca de daune, in timp ce altele nu. Oamenii de stiinta cred ca moleculele numite radicali liberi pot contribui la procesul de imbatranire. De asemenea, conduc la aparitia de boli, cum ar fi cancerul, diabetul si bolile de inima.

Calea spre sanatate

Organismul poate fabrica o parte din antioxidantii cu rol esential pentru sanatate, dar nu toate tipurile. In plus, capacitatea corpului de a produce singur antioxidanti descreste odata cu inaintarea in varsta.

Cel mai bun mod de a obtine antioxidanti este prin anumite alimente si suplimente, cum este asa numitul sod natural.

Sodul natural are rolul de a:

  • incetini procesului de imbatranire celulara
  • stimula procesele de refacere celulara si tisulara
  • inhiba proliferarii celulelor maligne.

Capacitatea antioxidanta a suplimentului nutritiv sod natural Cantacuzino se manifesta prin neutralizarea directa a speciilor reactive de oxigen.

Efecte terapeutice SOD natural:

  • Produsul prezinta proprietati energizante, putand fi folosit ca fortifiant al organismului  in conditii de stres, efort fizic si psihic intens
  • Antioxidant si antiinflamator
  • Detoxifiant
  • Hepatorprotector
  • Radioprotectiv impotriva radiatilor
  • Antimutagen si anticancerigen.

Fiecare antioxidant are o compozitie chimica diferita si fiecare ofera beneficii diferite pentru sanatate. Unii oameni aleg sa ia suplimente antioxidante, incercand in acest mod sa ajute organismul.

Antioxidantii ajuta la contracararea stresului oxidativ. Ei neutralizeaza excesul de radicali liberi pentru a proteja celulele, pentru a preveni bolile si pentru a reduce inflamatia.

Totodata, consumul de alimente bogate in antioxidanti, cum ar fi legume, fructe, cereale integrale, leguminoase (mazare, fasole si linte), nuci, mix de seminte si condimente este cea mai buna modalitate de a obtine antioxidantii de care ai nevoie. Alimentele integrale contin multi antioxidanti diferiti care lucreaza impreuna pentru a oferi cea mai buna protectie pentru sanatatea ta.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .