Deputatul Petru Movilă propune sporuri de 100% pentru personalul din sistemul medical

Avizari

Liderul filialei ieşene a PMP, deputatul Petru Movilă, propune acordarea unui spor de 100% cadrelor medicale pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase şi dublarea punctului “per serviciu” pentru medicii de familie.

Petru Movilă, membru în Comisia pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor, le solicită premierului Ludovic Orban şi ministrului Sănătăţii, Victor Costache, să acorde un spor de 100% pentru medicii, asistentele şi personalul auxiliar sanitar implicat în limitarea răspândirii epidemiei COVID-19.

Liderul PMP consideră că personalul din sistemul medical trebuie răsplătit pe măsura gravităţii situaţiei actuale. “Medicii, asistentele medicale din spitalele din zona de risc epidemiologic, angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică trebuie să primească, pe durata stării de urgenţă, un spor de 100% din salariul de bază pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase. Abnegaţia de care aceştia dau dovadă în aceste zile merită tot respectul şi aprecierea noastră. Creşterea sporului de la 85 la 100% este firească şi necesară pentru a trece cu bine peste această perioadă”, a declarat Movilă.

Totodată, liderul PMP cere şi dublarea punctului “per serviciu” pentru medicii de familie pe timpul stării de urgenţă, prin modificarea Hotărârii pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale. “Medicii de familie, spre deosebire de medicii din alte specialităţi, nu pot fi încadraţi în condiţii speciale de muncă, din cauza formei de organizare. Prin urmare, pe perioada stării de urgenţă, este necesară reglementarea unui statut special pentru medicii de familie care se supun aceloraşi riscuri ca şi ceilalţi medici”, a completat parlamentarul PMP. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns