Despre cărbune activ în pasta de dinți

Articole

Este cărbunele activ un mod eficient de albire a dinților?

Curat, alb, luminos. Așa este descris un zâmbet perfect!

Toți ne dorim dinți albi, deoarece sunt asociați cu sănătatea și frumusețea. Există câteva modalități diferite de a vă albi dinții în siguranță, în funcție de tipul de decolorare pe care îl au dinții. Pasta de dinți cu cărbune a devenit extrem de populară datorită publicității pe social media, fiind promovată mai degrabă ca un produs de înfrumusețare decât ca un produs de îngrijire medicală. Pasta de dinți cu cărbune poate fi utilizată în condiții de siguranță dar nu este un produs miracol și, cu siguranță, vine cu propriile riscuri.

Cărbunele activ a devenit de ceva timp o nouă tendință în ceea ce privește sănătatea – nu numai în ceea ce privește menținerea dietei, ci și în îngrijirea dentară. Cu toate acestea, chiar dacă ar putea părea sănătos, ar putea chiar periculos pentru dinții tăi.

Iată ce trebuie să știți înainte de a utiliza pastă de dinți ce conține cărbune activ.

Ce este cărbunele activ și cum se folosește?

Cărbunele activ este o pulbere neagră din material ars. Cărbunele activ este cel mai frecvent utilizat pentru a preveni otrăvirea, deoarece este suficient de poros pentru a absorbi anumite toxine. Cărbunele activ nu dăunează și are rolul de a absorbi toxinele și anumite substanțe otrăvitoare din stomac. Acest ingredient poate fi utilizat atât de animale, cât și de oameni. În consecință, cărbunele activ a devenit un ingredient popular în multe alimente și săpunuri.

Când cărbunele activ este introdus în pasta de dinți, este destinat să vă albească dinții, deoarece este folosit pentru a diminua petele ce se află pe suprafața dinților și pentru a vă face dinții să pară mai luminoși și mai albi. Mai nou. nici nu trebuie inclus în pasta de dinți, unii oameni cumpără doar pudra de cărbune activ și o folosesc ca și când ar folosi bicarbonat de sodiu. Dar, deși acest lucru poate părea inițial foarte eficient, există și unele pericole!

Probabil vă întrebați cum acționează mai exact cărbunele activ.

Motivul pentru care cărbunele activ este capabil să vă diminueze petele de pe suprafața dinților este acela că este făcut din boabe fine, abrazive, care îndepărtează petele. Acest lucru se aseamănă mult cu utilizarea bicarbonatului de sodiu, care, de asemenea, nu este recomandat de mulți medici dentiști. Din moment ce cărbunele este abraziv,în timp acesta poate afecta placa dentară împreună cu smalțul.

După cum probabil știți deja, smalțul nu poate fi înlocuit: dinții vor deveni vulnerabili și sensibili!

Ce arată studiile despre cărbunele activ?

Unul dintre motivele pentru care dentiștii ezită să recomande pasta de dinți cu cărbune este că nu s-a dovedit că este de fapt utilă. Cărbunele activ este utilizat în multe remedii pentru sănătate, deoarece absorbe toxinele din stomac, dar asta nu înseamnă neapărat că ajută atât de mult și dantura.

În ciuda publicității ce se crează în legătură cu pasta de dinți cu cărbune activ, studiile nu au arătat dacă va îmbunătăți sănătatea dentară, așa că este posibil să nu obțineți beneficii vizibile din utilizarea cărbunelui activ pe dinți.

Care sunt efectele secundare ale cărbunelui activat?

Unii stomatologi au avertizat că pasta de dinți cu cărbune activ poate avea efectul opus față de cel despre care se vorbește. Pe termen scurt, se pare că dinții sunt mai strălucitori inițial deoarece petele și placa au fost eliminate. Dar pe termen lung, smalțul dinților se va uza fără îndoială.

Ar trebui să utilizați cărbune activ pentru albirea dinților?

Având în vedere toate acestea, chiar dacă albirea dinților cu cărbune nu este neapărat bună pentru dinții dvs., este posibil să nu fie cel mai rău lucru disponibil. Unii stomatologi spun că îl puteți folosi în fiecare lună aproximativ, pentru a curăța petele de pe suprafața smalțului.

Pasta de dinți cu cărbune fin, dacă aveți grijă bineînțeles, nu vă va provoca prea multe daune, iar cărbunele activ este perfect sigur de ingerat. Dar, în cele din urmă, există și alte modalități mai bune și mai sigure de a îmbunătăți aspectul și sănătatea dinților.

Adevărul este că majoritatea formelor de albire a dinților la domiciliu sunt periculoase într-o oarecare măsură. Agenții de înălbire pot provoca sensibilitate permanentă a dinților. Agenții abrazivi, cum ar fi bicarbonatul de sodiu și cărbunele, vă pot subția smalțul dinților și vă pot face să aveți mai multe probleme dentare.

Albirea profesională este astfel mult mai sigură, motiv pentru care vă încurajăm să vă alegeți un medic stomatolog specialist pentru a obține rezultatele dorite!

Vizitează pagina DentFactory pentru mai multe articole interesante!

https://www.dentfactory.ro/

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns