„Doza 20” –  ediția din 2022 a Congresului ATI de la Timișoara

Congrese

Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu” din Timișoara s-a impus de multă vreme în conștiința publică drept o entitate cu impact benefic și pe multe niveluri asupra societății românești. Sunt deja notorii caravanele pe care le desfășoară, în răstimpuri, pentru evaluarea și ameliorarea stării de sănătate a membrilor unor comunități din zone izolate, din cartiere mărginașe, din aziluri de noapte, din penitenciare etc. Prin campanii umanitare și de fund-raising Asociația a contribuit semnificativ la modernizarea Clinicii ATI a Spitalului Județean Timișoara, iar în perioada pandemiei Covid-19 a inițiat Campania ,,România are nevoie de Terapie Intensivă” prin care un număr impresionant de servicii ATI au fost susținute în marea încercare prin care au trecut.

Toate acestea sunt completate prin programe de educație sanitară pe înțelesul tuturor, prin cursuri de resuscitare și prim-ajutor desfășurate în comunitate. Iar la nevoie – prin maratoane ale vaccinării, de natură să catalizeze campaniile naționale în domeniu. Tuturor acestora li se adaugă, din pasiunea pentru cultură a membrilor Asociației, manifestări din arealuri cum sunt literatura, muzica, artele plastice, cinematografia…

Însă din lungul șir de activități ale Asociației, poate cea mai importantă este Cursul de Ghiduri și Protocoale în ATI și medicină de urgență, ajunsă în 2022 la cea de-a XX-a ediție și care în cei 20 de ani a devenit una din cele mai mari manifestări științifice de profil din Centrul și Estul Europei.

Evenimentul se va desfășura în perioada 29 Septembrie – 01 Octombrie, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT), sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și a Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă. Președintele manifestării este Prof. Dr. Dorel Săndesc, iar directorul – Conf. Dr. Ovidiu Bedreag. Specialiștii care vor fi prezenți în orașul nostru vin de pe trei continente: America de Nord, America de Sud și, evident, Europa.

Participarea este pe cât de numeroasă, pe atât de prestigioasă. Vor participa peste 1.250 de persoane înscrise, iar lectorii, unul și unul, provin din multiple specialități: anestezie și terapie intensivă, medicină de urgență, boli infecțioase, cardiologie, neurologie  etc. Vor susține conferințe și bioingineri, și psihologi din țară – pentru a completa imaginea echipelor complexe de specialiști care funcționează în secțiile de ATI.

Printre invitații de prestigiu din străinătate se numără: Prof. Edoardo de Robertis, președintele Societății Europene de Anestezie și Terapie Intensivă; trei foști președinți ai Societății Europene de Anestezie și Terapie Intensivă – Prof. Daniela Filipescu, Prof. Stefan de Hert, Prof. Kai Zacharowski;  Prof. Daniela Filipescu, care este azi secretarul general al World Federation of Societies of Anestesiologists; directori de departamente din Societatea Europeană de Anestezie și Terapie Intensivă

–  Bazil Ațeleanu, Olegs Sabelnikovs, Prof. Șerban Bubenek, actualul președinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă. Celor de mai sus li se adaugă actuali și foști președinți de societăți internaționale din domeniu.

Printre cei 78 de vorbitori la acest eveniment (55 din România și 23 din străinătate) se regăsesc și medici tineri cu un potențial evident de a ajunge foarte sus în profesie: Mihai Gabriel Ștefan (București), Mihai Botea (Oradea), Irina Aszalos (Cluj), Ștefan Frunză (Cluj), Raluca Fodor (Târgu Mureș), Alexandra Lazăr (Tărgu Mureș), Alexandru Rogobete (Timișoara), Claudiu Bârsac (Timișoara) și alții…

Dincolo de impactul pozitiv în ceea ce privește imaginea Timișoarei, ediția XX , ca și toate celelalte, va avea fără îndoială și un impact economic pozitiv, numeroșii participanți asigurând fără îndoială un aflux semnificativ de capital pentru orașul de pe Bega.

Aici puteți afla informațiile necesare pentru înregistrarea la eveniment!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .