Fondatoarele „Dăruiește viață”, ONG care construiește primul spital oncologic pediatric, susțin că au fost amenințate de ministrul Sănătății. Scandalul a pornit de la o postare redistribuită de Firea

Stiri

Ironii și posibil amenințări de la cel mai înalt nivel! Femeile care se ocupă de construirea din donații a unui spital pentru copiii bolnavi de cancer susțin că ministrul Sănătății, Sorina Pintea, le-a cerut banii strânși de la oameni. Ministrul le-ar fi spus, susțin fondatoarele „Dăruiește viață” că, în caz contrar, le va trimite Corpul de control, Parchetul și DNA pe cap. Sorina Pintea neagă acuzațiile. Scandalul a pornit după ce primarul Capitalei a distribuit o ironie la adresa asociației.

Scandalul legat de banii cu care este construit din donații un spital pentru copiii bolnavi de cancer a pornit de la o postare a primarului Capitalei.

Gabriela Firea a distribuit pe Facebook o opinie a unei alte personae, care ironizează demersul organizației neguvernamentale „Dăruiește Viață”. ONG-ul este cel care se ocupă de proiectul noii construcții din curtea Spitalului Marie Curie.

Ironia distribuită de primarul general a creat un val de nemulțumiri în mediul online și în rândul celor peste 260.000 de donatori.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „Într-adevar, pe Facebook limbajul este de nedorit. Îmi pare rău însă de ipocrizia care se manifestă. Pentru că brusc, doar în legătură cu mine, există foarte multă pudibonderie„.

Afirmațiile primarului general au scos însă la iveală un alt scandal care mocnea. Reprezentantele organizației „Dăruiește viață” susțin că au avut o discuție dură cu ministrul Sănătății. Sorina Pintea le-ar fi cerut să dea statului cele 26 de milioane de euro, bani strânși din donații.

Oana Gheorghiu, fondator „Dăruiește Viață”: „Doamna ministru a sugerat în întâlnirea pe care am avut-o că acei bani trebuia să îi dăm statului roman. (…) Ne-a amenințat că ne face plângere la Parchet, că trimite Curtea de Conturi, că trimite Corpul de control”.

Acuzațiile sunt respinse de ministrul Sănătății.

Sorina Pintea: „Am fost 15 persoane acolo. Nimeni nu confirmă cele ce spun dânsele„.

O altă polemică legată de construirea spitalului pentru copiii bolnavi de cancer a plecat tot de la primarul general, care susține că terenul pe care acesta este ridicat a fost dat de primărie.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „Și eu, ca primar general, am o contribuție în construirea acestui spital. (…)  Un teren valoros, în jur de un milion de euro, proprietatea Primăriei Capitalei„.

Carmen Uscatu, fondator „Dăruiește Viață”: „Nu, este terenul statului român, iar Primăria Capitalei n-a făcut decât să aprobe niște demolări pe acest teren al statului român”.

Spitalul construit pentru copiii bolnavi de cancer va avea 12.000 mp, 9 etaje, 7 săli de operații şi o capacitate de 200 de locuri.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns