Fundaţia Regina Maria a lansat un fond de susţinere a policlinicilor care sprijină bolnavi din categorii vulnerabile

Stiri

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria a lansat un fond de necesitate pentru susţinerea personalului medical din cele două policlinici care sprijină bolnavii cronici din categorii vulnerabile, cu scopul de a diminua astfel presiunea asupra sistemului de sănătate.

Este vorba despre Policlinica Sala Palatului şi Policlinica Socială Baba Novac din Bucureşti, a informat fundaţia. “Fondurile vor fi folosite la susţinerea imediată a bolnavilor din comunităţile vulnerabile şi a acelora care aglomerează camerele de gardă din spitalele de stat sau Serviciul de Ambulanţă pentru consultaţii care se pot face şi în policlinici”, a precizat sursa citată.

În Policlinica Socială Baba Novac personalul medical va oferi pacienţilor neasiguraţi – bolnavi cronici sau în grad de risc – medicamente şi tot ce este necesar din punct de vedere medical pentru minim două luni, pentru a le limita cât mai mult deplasările, asigurându-se că toţi aceştia sunt izolaţi, dar într-o stare generală de sănătate stabilă. În acelaşi timp, personalul medical de aici va asigura suport telefonic şi va dispune prezentarea lor la Policlinică numai în cazuri de urgenţă, cu alte simptomatologii decât cele respiratorii, pentru a evita apelarea nenecesară la ambulanţă, prezentări la camera de gardă sau la secţiile de consultaţii în ambulatoriu ale spitalelor de stat, se arată în comunicat.

În Policlinica Sala Palatului se oferă servicii medicale generale pentru vârstnici şi toţi bolnavii cronici care au nevoie de controale periodice obligatorii, “în condiţii de maximă precauţie, cu risc minim de îmbolnăvire”, oferind acestor pacienţi posibilitatea de evitarea aglomeraţiei din camerele de gardă ale spitalelor de stat. Tot aici se oferă triaj telefonic şi sfaturi medicale telefonice gratuite pentru vârstnici şi bolnavii cronici.  Banii vor fi folosiţi pentru medicamente, analize de laborator şi consultaţii pentru bolnavii sociali neasiguraţi, dar şi pentru echipamente de protecţie destinate personalului medical. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns