Guvernul a aprobat înființarea Spitalului public al Sectorului 6 din municipiul București. Rețeaua sanitară din subordinea Ministerului Transporturilor va beneficia de fonduri suplimentare.

Stiri

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern susținut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin

Bună ziua și bun găsit la sesiunea de informare publică după ședința de guvern de astăzi, joi 6 iunie 2024.

Guvernul a aprobat înființarea Spitalului public al Sectorului 6 din municipiul București. Se pun astfel bazele construcției primului spital public generalist construit în ultimii 45 de ani în Sectorul 6 și primul de acest fel construit în București în ultimii 34 de ani. Unitatea sanitară va fi construită pe Bulevardul Timișoara. Va avea o capacitate de 307 paturi distribuite astfel: 257 de paturi pentru spitalizare continuă și 50 de paturi pentru spitalizare de zi, pentru afecțiuni care privesc neurologia, cardiologia, medicina internă, obstetrică-ginecologie, neonatologie, chirurgie, terapie intensivă, oncologie și oftalmologie. Spitalul este estimat la 145,8 milioane de euro, iar durata estimată a lucrărilor este de trei ani, din momentul demarării execuției.

Tot pentru îmbunătățirea dotării medicale, semnalez o donație importantă oferită statului român de Organizația Mondială a Sănătății: echipamente medicale, precum sisteme de ecografie mobilă, monitoare pentru pacienți și seturi de laringoscoape destinate stocurilor de urgență medicală pentru protecția populației în situații de urgență; vor fi administrate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne. Hotărârea aprobată astăzi de guvern are rolul de a face posibilă trecerea acestor echipamente medicale, în valoare de 1,1 milioane lei, în administrarea IGSU și utilizarea lor de către această instituție.

Rețeaua sanitară din subordinea Ministerului Transporturilor va beneficia de fonduri suplimentare pentru unele reparații și pentru dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanță, minim invazivă, în vederea creșterii calității actului medical. Printr-o hotărâre de guvern, bugetul Ministerului Transporturilor va primi în plus 2,8 milioane lei credit de angajament și 2,8 milioane de lei credite bugetare, iar fondurile vor ajunge la Spitalele clinice CF Witting și numărul 2 din București, Spitalul Clinic CF din Timișoara, cel din Iași, Craiova, Cluj-Napoca, Oradea, Constanța, Spitalele generale CF din Brașov, Ploiești, Pașcani, Galați, Simeria și Sibiu.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .