Guvernul urmează să suplimenteze bugetul Ministerului Sănătăţii cu 65 de milioane de lei pentru medicamente destinate tratării COVID

Stiri

Executivul urmează să aprobe în şedinţa de joi suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului cu suma de 505 milioane de lei pentru implementarea programelor naţionale de sănătate publică finanţate din bugetul MS şi cu suma de 65 milioane de lei alocată în vederea achiziţionării medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecţie COVID, potrivit unei informări de presă.

Astfel, la articolul 1 al proiectului de hotărâre de guvern se prevede “suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, la cap. 66.01 ‘Sănătate’ cu suma de 505.000 mii lei, din care 430.000 mii lei la titlul 20 ‘Bunuri şi servicii’ şi 75.000 mii lei la titlul 51 ‘Transferuri între unităţi ale administraţiei publice’, destinată implementarii activităţilor din cadrul programelor naţionale de sănătate publică finanţate din bugetul Ministerului Sănătăţii”.

Totodată, la articolul 2 al proiectului se menţionează “suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, la cap. 66.01 ‘Sănătate’, la titlul 20 ‘Bunuri şi servicii’ cu suma de 65.000 mii lei destinată Rezervei Ministerului Sănătăţii în vederea achiziţionării medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecţie COVID”.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns