Iniţiativă legislativă pentru stimularea deschiderii de farmacii la sate

Stiri

Senatorul USR Arad Adrian Wiener a depus în Parlament o iniţiativă legislativă menită să stimuleze deschiderea de farmacii în satele în care nu există în acest moment niciuna.

“În ţară avem acum sute de localităţi fără farmacii, ai căror locuitori trebuie să se deplaseze distanţe semnificative pentru acces la medicamente. Pentru a stimula deschiderea unor farmacii, proiectul prevede scutirea de la plata impozitului pe profit şi a impozitului pe venit, pe o perioadă de cinci ani de la data deschiderii unităţii, pentru partea de venituri realizate în aceste puncte”, se arată într-un comunicat de presă remis de USR Arad.

Senatorul Adrian Wiener, citat în comunicat, afirmă că “mare parte din aceste localităţi se găsesc în mediul rural, unde populaţia este în general îmbătrânită şi pentru care există riscul cel mai mare de a se infecta cu noul coronavirus”.

“Aceşti bătrâni au nevoi medicale mai crescute, iar posibilităţile lor de deplasare şi suportul familial sunt reduse. Distanţarea socială este o măsură eficientă în contextul epidemiei de coronavirus. Fie acum, fie în viitor, o astfel de măsură va limita deplasarea persoanelor suferinde, cu imunitate redusă şi cu risc de îmbolnăvire. De asemenea, se va reduce substanţial efortul financiar necesar achiziţiei de medicamente pentru cei din mediul rural”, afirmă Wiener.

Conform comunicatului, măsura “va avea şi un impact bugetar pozitiv”. “De scutirea de la plata impozitului pe profit şi a impozitului pe venit nu vor beneficia farmaciile deja existente, ci acelea care se vor deschide ulterior în localităţile respective. Prin noile locuri de muncă create, precum şi prin sumele colectate din TVA ca urmare a vânzărilor realizate în noile puncte de lucru ale farmaciilor, se vor realiza încasări mai mari la buget”, se mai arată în comunicat. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns