Lansarea Apelului deschis de propuneri de proiecte nr. 1 ”Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv Romi”

Stiri

În data de 30 septembrie 2020, Ministerul Sănătății, în calitate de Operator al Programului ”Provocări în sănătatea publică la nivel european” finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, lansează Apelul deschis de propuneri de proiecte nr. 1 ”Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv Romi”.

Apelul este dedicat autorităților locale, direcțiilor de sănătate publică, spitalelor și altor autorități publice și are ca obiectiv implementarea unor măsuri directe privind îmbunătățirea serviciilor de sănătate, în special pentru grupurile vulnerabile (sănătatea mamei și copilui, prevenire boli infecțioase, prevenirea bolilor netransmisibile), investiții în infrastructura de sănătate preventivă și IT, instruire și campanii de informare și constientizare. 

Bugetul alocat acestui apel este de 9.000.000 de euro (85%- Granturile SEE 2014-2021 și 15% cofinanțare publică asigurată de Ministerul Sănătății). Proiectele ce urmează a fi depuse vor avea valori cuprinse între 500.000 și 1.000.000 euro.

Termenul de depunere a ofertelor este 04 ianuarie 2021.

În perioada în care apelul pentru propuneri de proiecte este deschis, Ministerul Sănătății poate oferi potențialilor aplicanți, la cerere, servicii de asistență (informații și clarificări). Potențiali aplicanți pot trimite întrebări prin e-mail la adresa contactsee@ms.ro.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns