Nelu Tătaru: 80% din managementul spitalelor nu corespunde

Stiri

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi că 80% din managementul spitalelor, inclusiv ale celor din Bucureşti, nu corespunde.

„Repetam de multe ori în primele luni de pandemie că 80% din managementele spitalelor nu corespund, menţin aceeaşi opinie şi o adaptez şi Bucureştiului. Cred că o patologie, o pandemie, un moment destul de greu, medical vorbind, dar trebuie să ne schimbe şi o optică. (…) Speranţa este ca în opt-zece luni să putem prezenta Parlamentului o lege a reformei în sănătate. Aţi putut vedea că orice lege am încercat să o trimitem în Parlament a ieşit pe cealaltă parte complet modificată şi contestată tot de cei care au modificat-o”, a spus Tătaru, la o dezbatere pe teme din domeniul sănătăţii organizată de PNL Bucureşti.

El a spus că ar trebui să crească atenţia asupra medicinei de familie. „Trebuie să reaşezăm acea colaborare, să nu spunem prietenie, a pacientului cu medicul de familie”, a spus Tătaru.

Nelu Tătaru a afirmat că a observat o „demotivare” a Direcţiilor de sănătate publică.

„Trecând de la spitale, am putem vedea şi DSP-uri care ţin de Ministerul Sănătăţii, o demotivare şi o scădere a atribuţiilor, ajungând ca un DSP să fie cel care dă un aviz sau face un control tematic. (…) Păstrarea unei coordonări la nivelul MS asupra unităţilor medicale rămâne esenţial”, a mai spus ministrul. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns