Nelu Tătaru (MS), precizări legate de coronavirus: 10% din paturile unităţilor de Terapie Intensivă să fie păstrate

Stiri

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat, într-o conferinţă de presă, că 10% din paturile din fiecare unitate de Terapie Intensivă trebuie păstrate pentru cazurile de coronavirus.
”La nivelul întregii ţări avem peste 2.500 de paturi de boli infecţioase, din care 92 sunt la Terapie Intensivă – peste 4.000 de paturi de Terapie Intensivă, iar ordinul ministrului Sănătăţii a fost ca 10% din paturile din fiecare unitate de Terapie Intensivă să fie păstrate şi pregătite pentru astfel de cazuri (n.r. – coronavirus). Noi pregătim acest scenariu de pe acum. De exemplu, la ‘Matei Balş’ un întreg tronson se va transforma în aceste paturi cu izolare. Astăzi se dau adrese către spitale”, a spus Tătaru.

Acesta le-a transmis românilor din afară să evite venirea în ţară, dacă nu au treburi importante. ”Nu este o perioadă de a migra. Dacă au treburi absolut necesare pot veni, dar, dacă nu, indicaţia noastră este să rămână. Să evităm aceste drumuri mai ales dintr-o ţară cum este Italia”, a arătat Nelu Tătaru. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns