Orban: Rămân valabile priorităţile de diagnosticare stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică

Stiri

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat joi că va fi menţinut sistemul de diagnosticare stabilit de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în conformitate cu recomandările europene şi internaţionale.

“Urmărim în continuare obiectivul de creştere a capacităţii de diagnosticare. Aici trebuie să fac o precizare: Institutul Naţional de Sănătate Publică, în baza recomandărilor venite de la Comisia Europeană, a instituit un sistem de diagnosticare, stabilind care sunt priorităţile de diagnosticare. Toate aceste priorităţi de diagnosticare rămân valabile. Continuăm ca în diagnosticare să aplicăm aceste reguli care sunt stabilitate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în conformitate cu recomandările care există şi de la nivel european, şi de la nivel internaţional”, a arătat premierul într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

El a adăugat că obiectivul său îl reprezintă întărirea echipei de la Ministerul Sănătăţii, pentru a face faţă provocărilor reprezentate de epidemia de coronavirus.

“Voi continua să întăresc echipa de la Ministerul Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii îşi va creşte în continuare capacitatea de a face faţă provocărilor fără precedent datorate epidemiei de coronavirus. Rămânem concentraţi pe toate obiectivele stabilite: întărirea direcţiilor de sănătate publică pentru a face faţă nevoilor crescânde în activitate datorate epidemiei de coronavirus; creşterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice; asigurarea condiţiilor normale de viaţă, cu respectarea regulilor în carantină şi izolarea la domiciliu; efectuarea tuturor operaţiunilor caracteristice pentru direcţiile de sănătate publică, la timp, cu promptitudine şi în condiţii de eficienţă maximă”, a spus Orban.

Prim-ministrul a vorbit şi despre importanţa dotării spitalelor cu materiale şi echipamente necesare pentru a asigura protecţia cadrelor medicale, indiferent că este vorba despre unităţi aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii, a Ministerului Transporturilor sau a autorităţilor locale.

“Avem prioritate zero achiziţia de materiale, echipamente, dispozitive, absolut necesare pentru a putea proteja angajaţii spitalelor şi pacienţii din spital care sunt trataţi pentru alte afecţiuni decât pentru coronavirus. Punem în practică, în continuare, planul de pregătire a spitalelor pentru tratarea pacienţilor infectaţi. Păstrăm, practic, aceeaşi strategie care este stabilită şi, gradual, pregătim toate spitalele care intră în dispozitivul strategic, gândit pentru tratarea pacienţilor care sunt infectaţi cu coronavirus, pregătirea lor pentru momentul în care vor trebui să intre în dispozitivul de tratare”, a spus Orban. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns