Premieră pentru România la conferința AMSR: stent pe arterele pelvine la pacientul cu disfuncție erectilă de cauză vasculară

Stiri

O nouă abordare a tratamentului DE va fi detaliată în premieră în România de către  cardiologul italian Giuseppe Sangiorgi (foto), invitat ca lector la Conferința Națională de Medicina Sexualității, 25-27 octombrie 2019, Poiana Brasov.

75% din pacienții cu DE au o stenoză (o îngustare) la nivelul arterelor (iliacă, pudendală, peniană) care asigură perfuzarea (aprovizionarea cu sânge) a organului genital masculin. Ca atare, la acești pacienți poate fi făcută o arteriografie și stabilit dacă există posibilitatea montării unui stent pentru ameliorarea fluxului sangvin (asemănător procedurilor din alte domenii: inimă, rinichi).

Giuseppe Sangiorgi, M.D, FESC  este Profesor Asociat de Cardiologie, Universitatea din Roma, Membru în societăți medicale : Societatea Italiană de Cardiologie, Mayo Aluni Association, Grupul de lucru pe circulație coronariană al Societății Europene de Cardiologie, Societatea Italiană de Cadiologie Intervențională, Fellow al Societății Americane de Angiografie cardiacă și intervențională și câștigătorul premiului FIDIA – Consiliul de ateroscleroză, tromboză și biologie vasculară al Asociației Americane a Inimii.

A realizat mai mult de 5000 de intervenții pe coronare ca prim operator. Este responsabil de programul de circulație periferică la Spitalul San Rafaele si Emo Centro Cuore Columbus în Milano și are deplină expertiză în intervenții pe carotidă, subclaviculară, renală, iliacă și femurală.  A câștigat o vastă experiență ca și consultant în Centrul Național pentru Salvarea Membrelor, realizând sute de intervenții periferice în cazuri de diabet. A realizat de asemenea ca prim chirurg 500 de intervenții de excludere în anevrisme de aortă abdominală și 80 de intervenții de excludere în anevrisme de aortă toracică și aproximativ 20 de intervenții pentru cazuri de disecție acută de aortă tip B.

Cea de-a XIX-a ediţie a Conferinței Naționale de Medicina Sexualității este un eveniment multidisciplinar și interactiv care se adresează medicilor având specialitățile: endocrinologie, urologie, obstetrică-ginecologie, dermato-venerologie, psihiatrie, diabet-nutriție și boli metabolice, medicină internă, medicină de familie, precum și psihologilor. Evenimentul este creditat pentru medici (16 puncte EMC) si psihologi (7 credite).

Câteva dintre temele abordate în cadrul conferinţei sunt: „Cancerul de prostată şi reabilitarea sexuală”, „Cancerul de sân, uter şi sexualitatea”, „Incontinenţa şi viaţa sexuală”, „Influenţa hormonilor asupra sănătăţii sexuale”, „Tulburări de libidou, excitare şi orgasm”, „Problemele psihosexuale şi managmentul lor”, „Chirurgia urologică/ginecologică şi sănătatea sexuală”, „Disfuncţia erectilă: epidemiologie, factori de risc, lifestyle management, tratament medical/chirurgical/psihologic”, „Ejaculare precoce: epidemiologie, factori de risc, lifestyle management, tratament medical/chirurgical/psihologic”, „Homosexualitatea şi tulburările de gen”.

„Vom aborda problematica sexualităţii normale şi patologice din mai multe perspective, încercând să realizăm un consens între medici de diferite specialităţi şi psihologi, cu toţii preocupaţi de creşterea calităţii vieţii de cuplu, precum şi de creşterea nivelului de educaţie sexuală la nivelul întregii populaţii. Avem încă multe de făcut în acest sens şi sunt convins că o întâlnire de amploare, cu implicarea tuturor liderilor de opinie deja consacraţi, asociată cu promovarea unor tineri specialişti pasionaţi, va aduce după sine o creştere semnificativă a vizibilităţii A.M.S.R. pe plan naţional”consideră Președintele Conferinței, Dr. Răzvan Bardan,  Șef de Lucrări-Disciplina de Urologie UMF Victor Babeș Timișoara.

Acesta speră ca formatul deja consacrat în cadrul ultimelor întâlniri, ce va include prezentări de tip “state of the art”, dezbateri interactive, precum şi conferinţele având ca şi invitaţi lectori ai Societăţii Europene de Medicina Sexualităţii (ESSM) să stârnească interesul cât mai multor specialiști  în domeniu să participe în mod activ, crescând, astfel, valoarea colectivului românesc de experţi în sexologie şi medicina sexualităţii.

Din partea European Society for Sexual Medicine (ESSM) vor fi prezenți la aceasta ediție Emmanuele A. Jannini, profesor universitar de endocrinologie, andrologie și medicină sexuală la departamentul de medicină a sistemelor, Universitatea Tor Vergata din Roma și șef al laboratorului de endocrinologie moleculară și sexologie moleculară de la Universitatea din L’Aquila, Italia și Chiara Simonelli, profesor asociat în sexologie clinică la Universitatea Sapienza din Roma, Italia. Este lector obișnuit în psihologia și psihopatologia comportamentului sexual și este membru fondator al FISS (Federația Italiană de Sexologie Științifică) și din 1986 face parte dintr-un grup multidisciplinar care cercetează problemele psihologice ale bolnavilor de SIDA.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns