Premieră pentru România – medicul Raluca Mititelu face parte din board-ul de conducere al Asociației Mondială de Terapie Radionuclidică și Moleculară (WARMTH)

Stiri

În premieră pentru România, un medic din țara noastră face parte din echipa de conducere a Asociației Mondiale de Terapie Radionuclidică și Moleculară (WARMTH).
Astfel, Raluca Mititelu, medic primar Medicină Nucleară, din cadrul Centrului Integrat de Medicină Nucleară al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) şi Președinte al Societății Române de Medicină Nucleară și Imagistică Moleculară,
a fost aleasă ca membru al consiliului consultativ al WARMTH pentru perioada 2020-2021.

Asociația Mondială de Terapie Radionuclidică și Moleculară (WARMTH) este
singura organizație la nivel mondial fondată pentru a promova utilizarea terapiei moleculare cu radionuclizi și a paradigmei relativ noi a tehnicilor de tip „Theragnostici” (diagnostic și tratament cu ajutorul aceluiași marker molecular, marcat radioactiv.
WARMTH are ca obiective de cercetare și educație următoarele paliere:
·Încurajarea şi sprijinirea cercetării-dezvoltării în domeniul medicinei nucleare, a metodelor diagnostice si terapeutice cu ajutorul radionuclizilor, inclusiv prin integrarea tehnicilor de dozimetrie, radiobiologie și protecția împotriva radiațiilor, în beneficiul sănătății publice și al umanității.
·Facilitarea accesului, la nivel mondial, la terapia cu radionuclizi inclusiv prin armonizarea bunelor practici in domeniu
·Instruirea şi perfecţionarea profesioniștilor în medicina nucleară în utilizarea metodelor terapeutice cu radionuclizi și facilitarea cercetării în acest domeniu, precum şi oferirea unei platforme de dialog pentru diseminarea informaţiilor şi a schimbului de bune practici în domeniul terapiei nucleare, dar și a subiectelor conexe.
De asemenea, Asociația Mondială de Terapie Radionuclidică și Moleculară joacă un rol important în identificarea de noi metode terapeutice cu radionuclizi și in diseminarea acestor cunoștințe la nivel global către membrii și partenerii săi, interacționând, în egală măsură şi cu grupurile de pacienți, astfel încât să se poată îndeplini dezideratul organizaţiei
privind facilitarea accesului la terapiile moleculare personalizate.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns