Primele 20.000 de doze pentru vaccinarea antiHPV, distribuite de Ministerul Sănătății

Stiri

Primele 20.000 de doze pentru vaccinarea antiHPV au fost distribuite de Ministerul Sănătății, imunizarea gratuită cu acest vaccin realizându-se din ianuarie în cabinetele medicilor de familie la fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani, anunță MS.

Conform Acordul Cadru încheiat de Ministerul Sănătății cu furnizorul pentru o perioadă de patru ani, pot fi achiziționate până la un numar de 2,1 milioane de doze pentru extinderea campaniei. Ministerul Sănătății face apel la părinți să solicite informații medicilor de familie. De asemenea, medicii de familie trebuie să se informeze transparent și corect către părinții cu privire la vaccinarea antiHPV.

Ministerul Sănătății așteaptă din partea specialiștilor un plan de acțiune pentru creșterea încrederii populației în vaccinarea împotriva HPV, anunță MS.

Cu sprijinul Biroului OMS pentru România, Ministerul Sănătății a reunit, joi, într-un seminar de lucru, recunoscuți specialiști români și străini, pacienți, medici de familie pentru pregătirea unui plan de acțiune în vederea informării și educării populației cu privire la vaccinarea împotriva HPV, dar și în vaccinare în general.

„Suntem singura țară din Europa care mai discutăm despre introducerea vaccinării împotriva HPV. Ministerul Sănătății a reluat campania de vaccinare împotriva acestui virus, doar pentru fetele părinților care au cerut acest lucru și vrem să extindem campania atât pentru acestă categorie de vârstă, cât și pentru alte categorii de vârstă. După erapajul de acum 11 ani care a aruncat o umbră asupra vaccinării antiHPV, vrem să transformăm actuala campanie într-un succes. Echipa Ministerului Sănătății susține vaccinarea și urmărim adoptarea măsurilor care să crească acoperirea vaccinală pentru tot programul național”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns