Primul pas în terapia cu plasmă convalescentă în România

Stiri

România a făcut azi primul pas în terapia cu plasmă convalescentă pentru pacienții COVID-19. De la debutul acestei crize în România, e cea mai bună veste pentru românii infectați cunoul coronavirus.
”Îmi pare bine că am putut contribui la acest efort prin echipamentele și kiturile de plasmafereză donate. Vom continua acest efort și în zilele umătoare vom finaliza instalarea celorlalte echipamente, astfel încât, de săptămâna viitoare să fie deja funcționale toate cele 18 echipamente puse la dispoziție gratuit centrelor de transfuzie din întreaga țară”, declară
directorul general Besmax Phararma Distribution, societatea care a donat statului echipamentele de paslamfereza.

”În același timp, este important ca medicii din centrele de transfuzie, specialiștii din INHT și funcționarii din Ministerului Sănătății să facă tot posibilul ca aceste echipamente să fie utilizate cât mai repede și cât mai eficient.
Din păcate, în continuare este mult prea greu să faci bine în România, mai ales dacă ești antreprenor; n-ar trebui să fie așa, ar trebui să fie mult mai simplu, așa cum e în alte țări.
Îndemnăm centrele de transfuzie sanguină să utilizeze cu încredere echipamentele de plasmafereză pe care le-am donat și să nu se blocheze în folosirea metodelor vechi, ce recoltează plasmă indirect, prin preluarea ei din sângele integral donat. Echipamentele pe care le-am donat ajută întregul proces, crescând siguranța donării și a folosirii ulterioare a
plasmei donate.
Este foarte important să existe o campanie susținută de promovare a donării de plasmă convalescentă, astfel încât să folosim la maxim disponibilitatea foștilor pacienți COVID-19 de a-și ajuta semenii și, în consecință, să avem cât mai multă plasmă pentru salvarea de vieți în
România.

Pentru asta am pus la dipoziție gratuit un registru online, care trebuie promovat de Grupul
de Comunicare Strategică și de către Ministerul Sănătății, pentru că permite donatorilor să se înregistreze pentru a fi contactați de centrele de transfuzie, care astfel îi pot programa pentru donare.
De asemnea, am finanțat și realizat spotul video pentru promovarea donării de plasmă convalescentă, pe care le-am pus la dispoziția autorităților, care doar trebuie să le transmită televiziunilor pentru a fi difuzate.
După ce vom avea mai multe donări în mai multe centre din țară, deci după ce procesul va căpăta amploare, voi reveni cu o conferință de presă special dedicată terapiei cu plasmă pentru pacienții COVID-19 în România”, declară directorul general Besmax Phararma Distribution, societatea care a donat statului echipamentele de paslamfereză.
Florin Hozoc : +40 741 378 880

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns