Prof. Dr. Dorel Săndesc: 31 de spitale au primit aprobarea de a administra tratament cu plasmă bolnavilor de coronavirus

Stiri

31 de spitale au solicitat și au primit aprobarea să participe la studiul realizat la nivel național privind tratamentul cu plasmă convalescentă COVID-19, a anunțat pe 26 mai președintele Asociației de Anestezie și Terapie Intensivă din România, Prof. Dr. Dorel Săndesc.

În cadrul unei conferințe de specialitate el a precizat că în prezent plasma convalescentă, recoltată de la pacienți COVID-19 care s-au vindecat, se poate administra doar în anumite condiții celor aflați în stare critică. Dorel Săndesc a precizat că aceste spitale au primit aprobarea comisiei ATI pentru că  îndeplinesc condiţiile astfel încât să poată monitoriza adecvat tratamentul. “Nu înseamnă acoperirea tuturor judeţelor, dar este un număr destul de important, iar el va creşte, pentru că acest număr 31 s-a completat şi ieri cu două spitale”, a declarat Dorel Săndesc.

“Astăzi, putem spune că dintre aceste spitale doar 8 au administrat deja plasmă la pacienți COVID critici la un număr de 23, probabil 25, pentru că aseară, când colecționam datele de la spitale, două dintre spitale anunțau că vor administra la două cazuri astăzi. Sunt primele rezultate. Nu ne permitem să tragem concluzii, dar totuși putem să spunem că sunt cazuri raportate de colegii noștrii din secțiile ATI la care după administrarea plasmei au sesizat o ameliorare evidentă a evoluției lor”, a spus Prof. Dr. Dorel Săndesc.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns