Proiect legislativ: Farmaciile și cabinetele de medicină de familie să beneficieze lunar de o sumă pentru asigurarea materialelor de protecţie

Stiri

Farmaciile, cabinetele de medicină de familie, cabinetele medicale de specialitate, laboratoarele de analize medicale vor beneficia lunar de 5.000 lei pe tura de activitate pentru asigurarea materialelor de protecţie, banii fiind asiguraţi de la bugetul de stat, conform unui proiect de lege depus la Parlament.

Propunerea legislativă privind unele măsuri financiare în domeniul sanitar în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului COVID-19 a fost iniţiată de mai mulţi deputaţi PSD. Potrivit proiectului, “furnizorii de servicii farmaceutice şi medicale de specialitate în regim de ambulator aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate vor beneficia lunar de suma de 5.000 lei /tură de activitate pentru asigurarea materialelor de protecţie necesare furnizorilor şi angajaţilor”.

De aceste sume vor beneficia cabinetele de medicină de familie, indiferent de forma de organizare, farmaciile comunitare, cabinetele medicale de specialitate, laboratoarele de analize medicale, furnizori de servicii de imagistică medicală. Sumele sunt asigurate prin transferuri de la bugetul de stat către Fondul naţional unic de asigurări sociale sănătate, prevede proiectul.

“Având în vedere evoluţia epidemiei cu COVID-19, sistemul de servicii medicale şi farmaceutice trebuie să facă faţă unor provocări noi şi urgente, precum şi unor cheltuieli suplimentare necesare prevenirii indectării populaţiei, având în vedere prelungirea situaţiei actuale până la identificarea unui tratament ţintit sau a unui vaccin, este necesară finanţarea cheltuielilor suplimentare determinate de prevenirea acestei infecţii către furnizorii de servicii medicale şi farmaceutice, în regim ambulatoriu”, au motivat iniţiatorii necesitatea proiectului.

Aceştia arată în expunerea de motive că prin iniţiativa legislativă se propune asigurarea de la bugetul de stat a sumelor necesare Fondului naţional unic de asigurări de sociale de sănătate pentru a contracta suma 5.000 lei pe tură pe lună pentru procurarea materialelor de protecţie.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind for decizional. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns