Revendicările organizațiilor sindicale din Sănătate au fost rezolvate prin emiterea unei Ordonanțe de Urgență adoptată de Guvern

Stiri

Pentru asigurarea stabilității personalului medical și eliminarea unor inadvertențe privind veniturile salariale și a altor drepturi pentru categoriile de personal care asigură asistența medicală, la propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat o Ordonanță de Urgență.

Prin această ordonanță, sunt acordate indemnizații pentru serviciile de gardă efectuate de medici, precum și pentru asigurarea continuității în zilele libere de celelalte categorii de personal medical. Indemnizațiile se asigură prin transferuri din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Medicii primesc pentru gărzi sume cuprinse între 500 și 1.000 de lei, asistenții medicali, 500 de lei plus maxim 300 de lei pentru activitatea din zilele libere și sărbători legale, iar celelalte categorii de personal, maxim 300 de lei pentru activitatea din zilele libere și sărbători legale.

S-a aprobat, de asemenea, plata voucherelor de vacanță prin transfer de la bugetul de stat, pentru a nu mai exista probleme în acordarea acestora, la nivelul unităților sanitare.

Stabilirea numărului maxim de zile de concediu pentru personalul sanitar va permite finalizarea și semnarea noului contract colectiv de muncă. Ministerul Sănătății a avut numeroase întâlniri de lucru cu reprezentanții sindicatelor pentru a finaliza acest important document care reglementează drepturile angajaților din sistemul sanitar.

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Memorandumul privind deblocarea organizării concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul unităților subordonate Ministerului Sănătății.

Circa 4.000 de posturi vacante vor putea fi ocupate prin concurs în unitățile sanitare subordonate Ministerului Sănătății, în perioada următoare. Urmează ca Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației să inițieze memorandumul pentru ocuparea posturilor din unitățile sanitare aflate în subordinea autorităților locale.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .