S-a lansat platforma ajutorspitale.entreprenation.ro

Stiri

Mai mulţi reprezentanţi ai mediului de afaceri au creat platforma ajutorspitale.entreprenation.ro, care se adresează atât spitalelor şi centrelor medicale care au nevoie de susţinere pentru a-şi putea desfăşura activitatea cât şi mediului de afaceri care dispune de resurse pentru a susţine sistemul medical în această perioadă.
“Proiectul #ajutorspitale se adresează atât spitalelor şi centrelor medicale care au nevoie de susţinere pentru a-şi putea desfăşura activitatea în contextul dificil cu care se confruntă, cât şi mediului de business, antreprenorilor care au resurse materiale şi/ sau umane valoroase, prin care pot susţine sistemul medical în această perioadă. Proiectul este o punte de legătură între resursele din mediul de business şi nevoile pe care spitalele româneşti le au în acest moment critic. Iniţiat de Dorin Boerescu (CEO 2Performant) cu susţinerea Ilincăi Păun (CEO The Entrepreneurship Academy) şi a lui Alexandru Ghiţă (Fondator Educativa, co-fondator Entrepreneurship Academy) şi implementată de o echipă de 60 de voluntari, platforma https://ajutorspitale.entreprenation.ro este un apel la solidaritate adresat oamenilor de business, celor care au demonstrat în repetate rânduri că au puterea să producă un impact pozitiv în comunitate”, precizează iniţiatorii într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, echipa de voluntari este pregătită să colaboreze cu Direcţia de Sănătate Publică şi cu Ministerul Sănătăţii pentru a putea direcţiona resursele acolo unde este nevoie şi unde situaţia poate deveni critică în următoarele 2-3 săptămâni, dacă ritmul îmbolnăvirilor creşte.
Modurile în care oamenii de business şi antreprenorii pot oferi sprijin sunt diverse: de la apă potabilă şi alimente, la echipamente şi dispozitive medicale, adaptări ale spaţiilor şi liniilor de producţie pentru a răspunde urgenţelor de azi.
“Vă mulţumim vouă, medicilor, asistentelor şi întregului personal medical din linia I în lupta împotriva coronavirusului (COVID-19). Pe voi ne bazăm toţi ceilalţi şi vrem să ştiţi că şi voi vă puteţi baza pe noi. Sunteţi eroii noştri! Oameni de business, suntem un grup de 60 de voluntari, susţinuţi de peste 1.000 de oameni de afaceri. Avem nevoie să fim şi mai mulţi: orice resurse puteţi dona în perioada asta, spuneţi-ne şi vom crea rapid legături eficiente între nevoile spitalelor şi soluţiile voastre. Cred că oamenii de business care sunt acum în dificultate vor găsi idei să-şi relanseze business-urile mai ales dacă vor acorda chiar de acum atenţie nevoilor care există în comunitate. Vă încurajez să fiţi puternici, să gândiţi în lateral şi optimist. Lumea se schimbă rapid, iar capacitatea de adaptare, competenţa şi experienţa voastră pot face o mare diferenţă acum! Vor apărea multe oportunităţi după ce vom depăşi cu bine acest moment, totul este să înţelegem unde putem face o diferenţă fiecare dintre noi. Afacerile din România intră în gardă alături de medici”, a declarat Dorin Boerescu, CEO 2Performant şi iniţiator al proiectului #ajutorspitale.

Potrivit comunicatului, spitalele se confruntă cu mai multe provocări în această perioadă, una dintre ele fiind epuizarea rezervelor, atât a celor materiale, cât şi a celor financiare. Din cauza riscului nou apărut de infectare cu COVID-19, necesităţile de materiale sanitare au crescut, pentru că a apărut nevoia de prevenţie. O situaţie la care se lucrează în acest moment prin intermediul platformei https://ajutorspitale.entreprenation.ro/ este cea a spitalului din Sinaia, care a transmis o solicitare concretă de materiale sanitare şi cantităţi necesare (măşti, mănuşi, halate, dezinfectanţi, apă îmbuteliată, paturi etc. – care reprezintă minimul necesar pentru o funcţionare cel puţin normală pe o perioadă de o lună, o lună şi jumătate), apoi echipa care gestionează platforma a identificat antreprenori care au putut să le vină în ajutor.
“În această perioadă traversăm o situaţie specială, în care fiecare trebuie să se concentreze pe a face lucruri, cât mai bine şi a pune în prim plan interesul comun. Experienţele celor aflaţi în grea încercare trebuie să ne pună pe gânduri, dar să nu rămânem în acea stare, ci să acţionăm coerent şi să sprijinim chiar şi de acasă. Am găsit în echipa #ajutorspitale sprijin concret, imediat. Îi felicit din toată inima pentru implicarea lor, mulţumesc că au dat curs solicitărilor noastre. Personal găsesc extrem de importantă identificarea de soluţii pentru protecţia pacienţilor şi a personalului medical, precum şi pentru starea de spirit a echipei mele. În condiţii speciale am descoperit oameni speciali, cărora le mulţumesc şi le doresc multă sănătate”, a declarat Mariana Miu Grigorescu, managerul Spitalului Sinaia.
Entreprenation.ro este o iniţiativă a organizaţiilor şi comunităţilor The Entrepreneurship Academy, Educativa, 2Performant şi MsM România. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns