Salvaţi Copiii a dotat în ultimii opt ani 13 instituţii medicale cu echipamente în valoare de aproape un milion de euro

Stiri

Organizaţia Salvaţi Copiii România a dotat în ultimii opt ani, potrivit datelor centralizate transmise de medicii din Bucureşti şi Ilfov, 13 instituţii medicale cu echipamente în valoare totală de 960.000 de euro, informează un comunicat al organizaţiei.

Potrivit sursei citate, Organizaţia Salvaţi Copiii România a accelerat în 2019 programul de combatere a mortalităţii infantile, capitol care încă plasează România pe primele locuri în Uniunea Europeană, din cauze în general prevenibile sau tratabile.  Principala cauză a mortalităţii infantile este prematuritatea, care înregistrează o creştere semnificativă în aproape toate ţările lumii. Copiii prematuri au mari şanse de supravieţuire şi recuperare, dacă maternitatea în care se nasc are la dispoziţie aparatură medicală adecvată unei intervenţii rapide.  Organizaţia Salvaţi Copiii România a investit în ultimii opt ani peste cinci milioane de euro în dotarea a 96 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din toate judeţele ţării cu 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supravieţuirea a peste 72.000 de copii, se arată în comunicat.

“Când ne-am pus în slujba maternităţilor, înţelegând că marile drame ale nou-născuţilor sunt cauzate de aparatura medicală deficitară, am pornit la drum singuri. Ni s-au alăturat imediat medici dedicaţi şi, treptat, susţinători şi parteneri sociali, pe care mizăm în continuare. De aceea este atât de important acest mecanism de direcţionare a 20% din impozitul pe profit, pentru că înseamnă implicare şi efort conjugat”, precizează Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

Conform sursei citate, în ultimii ani s-a înregistrat o creştere în implicarea companiilor în direcţionarea a 20% din impozitul pe profit. Dacă în anul 2012, 125 de companii au direcţionat 20% din impozitul pe profit către Organizaţia Salvaţi Copiii România, în anul 2018, 190 de companii au decis să se implice în dotarea maternităţilor şi a secţiilor de neonatologie, prin sprijinirea programului Salvaţi Copiii. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns