Săptămâna Mondială a Glaucomului: Prețuiește-ți Vederea!

Stiri

Săptămâna Mondială a Glaucomului (8-14 martie) este o inițiativă anuală a Asociaţiei Mondiale a Glaucomului (WGA) și a Asociației Mondiale a Pacientului cu Glaucom (WGPA) pentru educarea publicului și intensificarea acțiunilor de prevenție a glaucomului, a doua cauză a orbirii ireversibile la nivel mondial, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
Societatea Română de Glaucom vine în sprijinul acestei campanii pentru a trage un semnal de alarmă asupra conștientizării pericolului glaucomului, boala care orbește într-un mod silențios. Astfel, au fost postate pe pagina de Facebook a Societății Române de Glaucom
mesaje de atenționare a publicului cu privire la prevenția și importanța depistării precoce a glaucomului. În plus, pentru o vizibilitate mai mare, s-a difuzat spotul ,,Hoțul tăcut al vederii,, la principalele posturi de radio naționale, în momentele de maximă audiență.

Glaucomul este un grup de boli oculare care provoacă leziuni progresive ale nervului optic.
50% din pacienții cu glaucom nu știu că suferă de această boală. Glaucomul nu doare, iar cei afectați nu au simptome în afară de îngustarea câmpului vizual, atfel încât diagnosticul se pune târziu. De aceea, recomandarea cea mai importantă pe care Societatea Română de Glaucom o adresează este vizita la un medic oftalmolog periodic pentru a vă asigura că
vederea este în siguranță.
Factorii de risc ai glaucomului sunt diabetul și istoricul de glaucom în familie. Alți factori de risc sunt presiunea intraoculară crescută, vârsta și miopia severă.
ORICE PIERDERE A VEDEREII PRODUSĂ ÎNAINTE DE DIAGNOSTIC ESTE
IREVERSIBILĂ
Programați acum un examen oftalmologic și asigurați-vă că vederea dumneavoastră se bucură de cea mai bună îngrijire!

PREȚUIEȘTE-ȚI VEDEREA!
Mai multe detalii puteți afla de pe site-ul Societății Române de Glaucom,
www.societateadeglaucom.ro
Campania a fost realizată cu sprijinul companiilor BAUSCH HEALTH şi SANTEN!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns