Serverele Registrului Naţional de Transplant se mută la STS

Stiri

Serverele Registrului Naţional de Transplant vor fi mutate la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) pentru a fi protejate, a declarat directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, Radu Zamfir.
“Pentru a securiza acest registru am luat legătura cu STS şi se mută serverele la STS pentru a le proteja de eventuale calamităţi, de eventuale lucruri care ne scapă. Avem o preocupare în a înscrie şi a promova Registrul donatorilor în viaţă, prin care orice om se poate înscrie pe perioada vieţii şi înscrierea în acel registru presupune că poate deveni donator în cazul nefericit în care ar intra în moarte cerebrală. Avem o preocupare continuă pentru a securiza acest registru şi a face lucrurile cât mai transparente, în limita informaţiilor cu specific medical care contravin legislaţiei GDPR. În momentul acesta, Registrul fizic este transferat la STS”, a spus reprezentantul ANT.
Referindu-se la negocierile cu Eurotransplant, Zamfir a arătat că acestea au demarat în direcţia acceptării României ca “observer”. “Negocierile cu Eurotransplant sunt în următorul stadiu: au demarat în direcţia acceptării ţării ca observer”, a precizat Zamfir. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns