Solidaritatea Sanitară: aproape 2.000 de salariați din sănătate au fost infectați cu coronavirus

Stiri

In România, 1.958 de salariați din sectorul de sănătate au fost diagnosticați până acum cu Covid-19, boala provocată de coronavirusul SARS-CoV-2, iar 9 dintre ei au murit, potrivit datelor centralizate de federația sindicală Solidaritatea Sanitară. 

Federația a prezentat situația îmbolnăvirilor salariaților din sănătate până în 27 aprilie, ora 14:00.

Numărul este mult mai mare decât cel raportat de autorități, care au anunțat săptămâna trecută că 1.031 de cadre medicale au fost infectate. Diferența ar proveni din faptul că datele oficiale includ doar cadrele medicale care sunt încă considerate infectate, nu și pe cele considerate vindecate – spre deosebire de datele privind numărul total al persoanelor infectate, care le includ și pe cele vindecate.

După datele prezentate de federația sindicală, ponderea salariaților din sănătate în numărul total de cazuri confirmate în România este de 17,3%.

Până acum, 9 salariați din sectorul sănătății au murit în România din cauza Covid-19, din care doi medici. Ultimul caz de deces a fost confirmat luni, fiind vorba de un medic internist în vârstă de 68 de ani de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoșani.

Persoanele testate pozitiv cu coronavirus lucrează în  130 de unități medicale din 37 de județe.

Județele în care se înregistrează cele mai multe cazuri confirmate în rândul salariaților sunt Suceava (600), București (303), Botoșani (197), Vrancea (85) și Hunedoara (71).

Unitățile sanitare cu cel mai mare număr de salariați testați pozitiv sunt Spitalul Județean de Urgență Suceava (375), Spitalul Județean de Urgență Mavromati din Botoșani (135), Serviciul de Ambulanță Suceava (77), Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc (74) și Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe (67).

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns