Sprijin de 210,6 de milioane de euro din partea BEI pentru modernizări și dotări ale unităților spitalicești

Stiri

Contracte de finanțare au fost semnate între Banca Europeană de Investiții și Ministerul Finanțelor, cu o valoare totală de peste 210,6 milioane euro. Contractele vizează reabilitarea, reamenajarea și extinderea a 26 unități sanitare din țară, în scopul pregătirii acestora din perspectiva unor potențiale viitoare pandemii, dar și pentru susținerea sectorului spitalicesc public supraîncărcat.

BEI va finanța 2 proiecte de investiții de peste 210,6 milioane euro pentru susținerea sectorului spitalicesc public supraîncărcat. Proiectele au în vedere reabilitări, extinderi, consolidări, modernizări și dotări pentru 26 de unități spitalicești din județele Bacău, Bihor, Brașov, Călărași, Constanța, Covasna, Dolj, Harghita, Giurgiu, Neamț, Olt, Prahova, Teleorman și Municipiul București.

Implementarea va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), prin Compania Națională de Investiții (CNI). Se estimează că realizarea investițiilor va fi finalizată în 2025.

Proiectele sunt publicate la rubrica Transparență.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .