Victor Costache: În perioada următoare vom verifica felul în care se fac anesteziile în cabinetele stomatologice

Stiri

Colegiul Medicilor anchetează cazul copilului de patru ani care a murit, după ce a fost anesteziat la o clinică stomatologică din Piteşti, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Ministrul a anunţat, totodată, că în perioada următoare va fi verificat felul în care se fac anesteziile în cabinetele stomatologice. “Este într-adevăr o tragedie. (…) În momentul de faţă, activitatea acelui cabinet, acelei miniclinici a fost complet închisă, a fost suspendată de către DSP, Colegiul Medicilor anchetează cazul şi vom comunica concluziile noastre. (…) Este foarte important ca aceste tragedii să nu se mai repete şi în perioada următoare vom verifica felul în care se dau aceste anestezii sau analgosedări în unele cazuri în cabinetele stomatologice”, a spus Costache, la România TV.

El a precizat că propofolul este un produs foarte puternic şi a amintit că din cauza acestuia a murit şi Michael Jackson. “Acest medicament trebuie folosit numai într-un cadru care poate fi monitorizat corect”, a explicat ministrul. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns