Este implantul dentar mai efficient decât sunt dinții naturali?

Articole

Pierderea dinților este întâlnită frecvent pentru mulți adulți. Totul, poate porni din cauza unui accident acut sau din cauza unei boli specifice gingiilor ce poate provoca în timp pierderea dinților. De fapt, mulți adulți vor experimenta pierderea dinților într-un fel sau altul în timpul vieții. Dinții lipsă afectează nivelul de încredere în sine, capacitatea ta de a vorbi corect, forma feței și sănătatea bucală generală. Datorită importanței dinților, atunci când un dinte este pierdut, cel mai bine este să căutați un tratament rapid iar una dintre cele mai populare modalități de tratare a pierderii dinților este folosirea implanturilor dentare.

Motive pentru care poți apela la implantul dentar

Există o mulțime de motive pentrucare poți prefera implantul dentar în locul altor aparate dentare, cum ar fi proteze dentare. În afară de faptul că implanturile sunt mai ușor de întreținut, ele oferă, de asemenea, utilizatorului mai mult confort și nu necesită îndepărtarea pe timp de noapte. Datorită ratei ridicate de succes a implanturilor dentare (98%), acestea devin rapid tratament inițial pentru pierderea dinților.

Implant dentar vs. dinți naturali

O întrebare obișnuită pe care o primesc mulți stomatologi este dacă implanturile dentare sunt de fapt mai bune decât dinții reali. Ei bine, depinde. În general, medicul dentist va încerca tot posibilul pentru a vă menține dinții naturali intacți iar dacă un dinte natural poate fi restaurat, este alegerea cea mai bună.

Uneori, acest lucru necesită mai multe proceduri care pot deveni agravante pentru pacienți. Acestea fiind spuse, uneori implanturile dentare sunt alegerea mai bună,mai ales dacă este implicată o descompunere semnificativă. În cazul unei boli grave a gingiilor sau a cariilor, implanturile dentare pot ajuta pacientul să trăiască un stil de viață general mai sănătos. Se știe că dinții care se descompun cauzează o gamă largă de probleme de sănătate, inclusiv boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, osteoporoză și eficacitate redusă a insulinei la diabetici.

De asemenea, implanturile dentare nu se degradează, astfel un pacient nu trebuie să-și facă griji cu privire la cavități, canalele radiculare etc. Implanturile ajută și la densitatea osoasă iar dacă un dinte natural este grav deteriorat, osul maxilarului nu se poate recupera corect până când dintele nu a fost îndepărtat. În cele din urmă, implanturile durează o viață. În timp ce implanturile dentare nu sunt mai bune decât dinții naturali sănătoși, ele sunt mai bune decât dinții naturali care se degradează.

Ești eligibil pentru implantul dentar?

Pentru a determina dacă sunteți eligibil sau nu pentru implanturi dentare, medicul dentist va lua în considerare anumiți factori. Deși este o situație de la caz la caz și există modalități de a înconjura factorii de mai jos, acești factori sunt ceea ce medicii stomatologi vor căuta de obicei atunci când vă vor determina eligibilitatea:

  • Este necesară o cantitate bună de densitate osoasă pentru a vă asigura că un implant dentar se va fuziona cu osul maxilarului; acesta este motivul pentru care copiii nu sunt de obicei candidați buni pentru implanturile dentare, deoarece oasele lor nu sunt suficient de dense, deoarece acestea sunt încă în curs de dezvoltare.
  • Primirea unui implant dentar este o procedură chirurgicală; asta înseamnă că, în general, ar trebui să fii sănătos. Este posibil ca fumătorii,persoanele ce consumă alcoolși diabeticii să nu fie eligibili pentru implanturi dentare.
  • Dacă ați fost diagnosticat cu boală parodontală, nu veți fi eligibil pentru implanturi dentare până când gingiile nu sunt suficient de puternice. Aceasta este pentru a vă asigura că gingiile dvs. pot sprijini implantul.
  • Pentru a vă asigura că implantul dvs. este durabil,este necesară o igienă orală adecvată. Dacă nu periați și nu folosiți ața dentară în mod regulat, implantul dvs. se va infecta probabil.
  • Bruxismul (strângerea dinților) poate deteriora implanturile. Dacă sunteți predispusîn această direcție, puteți risca să vă deteriorați implantul. Cea mai bună idee este însă să vorbiți cu medicul dentist despre purtarea unei protecții pe timp denoapte dacă sunteți predispus bruxismului.

În cazul în care nu sunteți decis în legătură cu păstrarea unui dinte natural sau primirea unui implant dentar, cel mai bine este să discutați cu medicul dentist despre avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni.

În plus, dacă sunteți de părere că dintele natural poate fi recuperat, dar medicul dentist pare să tindă mai mult spre a recomanda extragerea, este bine să obțineți o a doua opinie. Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, amintiți-vă întotdeauna să vizitați medicul dentist în mod regulat pentru controale și să practicați o igienă orală bună zilnică.

Acceseză pagina DentFactory atașată mai jos, pentru a afla mai multe detalii despre Implantul dentar dar și despre alte subiecte din cadrul stomatologiei.

https://www.dentfactory.ro/blog

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

 

Lasă un răspuns